Camtasia Studio 7 is beschikbaar


Eigenlijk was het gisterenavond al zover, maar vanwege wat productieprobleempjes met het voorbeeld hierboven kwam ik er nu pas aan toe om een post te besteden aan het verschijnen van versie 7 van Camtasia Studio. Tegelijkertijd is ook versie 1.1. van Camtasia voor de Mac verschenen, maar omdat ik die nog niet getest heb kan ik daar nog niet veel zinnigs over zeggen.
Ik moet ook bekennen dat waar ik Camtasia Studio toch wel het beste pakket vind dat je voor Windows systemen kunt krijgen voor het maken van “snel klaar” schermfilmpjes, er bij de Mac nog wel een paar concurrenten zijn die al wat meer hebben laten zien.

Hoe dan ook, ik vind dat versie 7 van Camtasia Studio weer een duidelijke stap vooruit is. In het filmpje hierboven bespreek ik de belangrijkste verschillen. Je hebt er afgelopen week al een paar voorbij kunnen zien komen en op deze pagina zie je ze allemaal bij elkaar. Net als bij de vorige versies kun je weer een volledig functionele 30-dagen versie downloaden en uitproberen. Werk je in het onderwijs, check dan zeker ook even de educatieve prijzen, dat scheelt nogal. En kijk ook even bij SURFspot, want ook daar zijn ze (afhankelijk van de afspraken die je onderwijsinstelling heeft) te vinden.