Nieuw YouTube ontwerp strop voor veel (niet alle!) downloaders

Grappig nieuws en vervelend nieuws vanochtend bij het openen van YouTube. Het bericht dat YouTube bandbreedte wil besparen en daarom een text-only mode heeft geïntroduceerd (hier ‘gedemonstreerd‘) hoort nou eenmaal bij vandaag en is grappig.

Dat het herontwerp van de YouTube webpagina’s nu definitief is en ook mij inmiddels bereikt heeft is het slechte nieuws. Door het herontwerp zijn namelijk alle twee de opties die ik had om YouTube video’s te downloaden tijdelijk of permanent verdwenen. Ik had een Greasemonkey script draaien dat perfect was. In elke pagina kreeg ik een of meerdere download links voor de MP4 versie van de video. Was de video beschikbaar in hoge kwaliteit, dan kon ik hem ook in hoge kwaliteit downloaden. De andere route, die ik voornamelijk gebruikte als ik meer geïnteresseerd was in de audio van de video, was Dirpy. En daar staat nu de boodschap dat ze bezig zijn aan het repareren van de download opties. Ik hoop dat het ze lukt. Maar gelukkig is het YouTube niet gelukt om alle opties weg te vegen.

Ik heb een klein rondje langs de verschillende opties gemaakt: Keepvid, downloadyoutubevideo.org, youtubedownload.nl, 3outube.com zijn stuk. Ook kickyoutube.com en kissyoutube.com lijken stuk
Maar het goede nieuws is dat hoewel pwnyoutube.com ook niet meer werkt, zij wel naar deze bookmarklet linken en die werkt wel nog op het nieuwe ontwerp!

Je hoeft er geen software voor te installeren en het werkt in elke browser. Gewoon de bookmarklet toevoegen aan je favorietenbalk, naar de YouTube pagina gaan waarvan de video wilt downloaden en op de knop klikken. Je krijgt dan een extra balkje met de download opties:

Klik rechter muisknop en kies voor het opslaan van de video. Apart vond ik overigens dat toen ik dit op een van mijn eigen screencasts uitprobeerde het high definition bestand 88MB was terwijl mijn origineel (gemaakt met versie 7 van Camtasia Studio) maar 22MB was.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
14 jaren geleden

Ik gebruik de Free Youtube to MP3 converter (http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm) en die lijkt nog probleemloos te werken.

skrivadur
14 jaren geleden

Dit is (net zoals vorig jaar) een 1 aprilgrap van YouTube. Morgen is alles weer oké.