Tour 2009 op een paperclip

Tour 2009 op een paperclip (foto door: PiAir (Old Skool))

Jan-Willem Eshuis stuurde via Twitter de tip dat de Tour de France 2009 ook via de iPhone te volgen is bij de NOS.
Ik had een uur of twee eerder net geconstateerd dat de officiële NOS Tour 2009 Mobiele Applicatie nog niet voor de iPhone of Android beschikbaar was. Dus toch even kijken op http://m.nos.nl/.

En warempel, even naar beneden scrollen en daar op de Live-link klikken en zowel de iPod Touch 2G als de iPhone 3GS speelden de live uitzending zonder problemen af.
Ik heb het nog niet via 3G getest, hier in huis liep het via WiFi en op dit moment krijg ik alleen het beeld dat er geen uitzending is (klopt ook).

Belangrijk opvallend verschil tussen de iPod Touch 2G en de iPhone 3GS was het maximale volume. Dat is bij de iPhone beduidend harder, en dat is handig als je niet in een doodstille omgeving zit.
Tour 2009 bij NOS (foto door: PiAir (Old Skool)) Daarnaast kon ik natuurlijk niet de hele middag mijn iPhone vast gaan zitten houden. Dus wilde ik een standaard hebben. Geen dure, maar eentje gemaakt van een Paperclip. Je kunt hier zien en lezen hoe het moet, daar kun je ook een PDF downloaden met daarop de maten, het is een kwestie van printen, aftekenen en even goed buigen. De mijne ziet er iets minder strak uit als op de foto’s, maar hij doet het. De iPhone staat er stabiel mee.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Roel
11 jaren geleden

Toevallig heb ik gisteren even geprobeerd live Tour via 3G te kijken op m’n nieuwe iPhone: en ’t werkte!

De kwaliteit is niet heel geweldig, maar voldoende om even inzicht te krijgen in het verloop van de etappe. Misschien detecteren ze een 3G verbinding en bieden ze daarop een andere kwaliteit aan?

Jan Willem Eshuis
Jan Willem Eshuis
11 jaren geleden

Leuk om te zien dat mensen een dergelijke dienst kunnen waarderen. We detecteren de snelhei van je telefoon niet maar streamen naar iedereen dezelfde kwaliteit.

Het verschil in beeld kwaliteit komt voornamelijk door de "moeilijkheid" van de beelden. Bij een sport als wielrennen zijn er veel beeldwissels waardoor het encoderen c.q. comprimeren van beelden dus lastiger is. Hierdoor ontstaan dus de verschillen in beeldkwaliteit.

Zou je bijvoorbeeld een interview o.i.d. streamen dan zul je zien dat de kwaliteit vrijwel constant een hoog niveau zal zijn.