Handig: Advanced Renamer

null - Klik voor grotere versie

Soms zijn er van die tooltjes waar je gewoon vaak over moet lezen om ze je, op het moment dat je ze nodig hebt te herinneren. Advanced Renamer is er ook zo eentje. Het is een gratis programma voor Windows waarmee je eenvoudig, heel complex een verzameling bestanden kunt herbenoemen.

Je kunt er tamelijk complexe constructies mee maken waarvan je je op een gegeven moment kunt afvragen of die niet net zoveel tijd vergen in de voorbereiding als het handmatig herbenoemen van bestanden, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Bij het aanmaken van de conversieregels ben je in ieder geval niet met dom werk bezig en dat telt zeker.

Er is ook een portable versie, dus je hoeft niet permanent iets te installeren dat je wellicht maar af en toe gebruikt én je neemt het programma zo eenvoudig mee naar een andere werkplek.

Kortom, handige gratis tool.