dec 192009
 
Posted using Mobypicture.com

Raymond Snijders stelde zichzelf vanochtend de vraag: “Wat mag een NRC ePaper abonnement kosten?“. Dit naar aanleiding van de constatering dat NRC de gratis proef met NRC ePaper wat langer door laat lopen dan oorspronkelijk gepland was.
Eigenlijk hadden we al begin december een aanbod kunnen/moeten verwachten van een betaalde dienst, want voor niks kan natuurlijk ook bij het NRC niet de zon op blijven gaan.
Ik acht het niet onmogelijk (zonder verdere inside informatie overigens) dat de aanstaande verkoop van NRC Media (eigenaar van NRC Handelsblad en NRC.Next) daar ook wel mee te maken had/heeft. Wellicht nog niet zo’n goed moment om vergaande beslissingen te nemen over zo’n nieuw distributiekanaal?

Hoe dan ook, ik neem aan dat ook voor mij binnenkort een keuzemoment komt. Op het blog van Raymond schreef ik het volgende:

“Het introductie-aanbod dat er bij stond was 139,50 euro voor een jaar, dat is 11,60 euro per maand in plaats van de (eveneens in het Marketingfacts bericht) genoemde 16,50 per maand.
Na ruim 6 weken weet ik het ook nog niet helemaal. Elke ochtend valt het Eindhovens Dagblad heel vroeg op de mat. Dan is de NRC er nog niet, die komt pas ’s middags. Het ED scan ik in 5 minuten tijd omdat het een van de vele bronnen is die ’s ochtends klaar staan/liggen om gescand te worden. Online staan er dan namelijk ruim 600 feeds die al dan niet bijgewerkt zijn.
Ook het NRC scan ik meestal, maar ik merk dat ik er ook berichten uit pik die ik in zijn geheel lees. Omdat ze meer diepgang hebben dan een bericht dat ik anders online tegen kom én omdat het op het moment heerlijk lezen is: geen enkele advertentie, geen rare opgeknipte artikelen. Alleen 100% informatie. Alsof je een boek leest, geen extra afleiding in de buurt.
Dat ik daarbij helemaal vrij ben in de plek van lezen (terug vanaf mijn werk in de trein op mijn iPhone, of op zaterdagochtend gewoon vanaf het beeldscherm en wie weet straks vaker op een eBookreader als die directe download opties krijgen) is daarbij een aanvullend pluspunt.
Kortom, het zal niet alleen van de prijs afhangen of ik deze gratis test voortzet als betalende klant. Daarbij geef ik toe dat voor jaar 1 ook het principe van willen betalen voor een prijzenswaardig initiatief extra mee zal tellen bij een afweging.”

(bron)

Ik hoor graag wat jij er van vindt, mag ook op het blog van Raymond natuurlijk!

 Reacties uitgeschakeld voor Wat is een NRC ePaper abonnement jou waard?  Tags: , ,
dec 192009
 
Final Cut Studio - Klik voor grotere versie

Deze keer een oproep in de categorie “long shot“. Ik kreeg via de mail een vraag naar aanleiding van de oudste documenten die ik online heb staan: een serie handleidingen uit 1998/1999 met daarbij o.a. een handleiding met betrekking tot Adobe Premiere.
De vraag was of ik ook zo’n Nederlandstalige handleiding kende voor Final Cut Pro / Final Cut Studio.
Daar voor blijken namelijk wel een heleboel handleidingen en boeken te zijn, maar die zijn allemaal in het Engels.
Voor Final Cut Studio 2 HD en Express HD blijkt er een handleiding van de hand van Ulco Schuurmans te zijn, die had de vraagsteller ook aangeschaft, het ging nu met name ook om de meer geavanceerde functionaliteiten zoals bijvoorbeeld het maken van menu’s bij Blu-ray schijven etc.

Ik heb voorgesteld om de vraag hier ook te posten in de hoop dat er onderwijsinstellingen in Nederland zijn die ook zulke handleidingen voor intern gebruik gemaakt hebben zoals ik dat indertijd voor Adobe Premiere gedaan heb (maar dan voor die geavanceerdere zaken). Of anders zijn er wellicht trainingen op dit gebied waar iemand ervaring mee heeft?
Het zal toch niet zo zijn dat het leren werken met de geavanceerde features van deze software beperkt blijft tot mensen die het Engels voldoende beheersen om een handleiding in het Engels te lezen?

Laat het weten in de reacties of anders via een mail aan mij ([email protected]) als het iets is wat je liever niet voor iedereen zichtbaar plaatst.
In ieder geval al bedankt voor het meedenken!