dec 012009
 
Videconferencen met Fring (foto door: PiAir (Old Skool))

Op Techcrunch was vanmiddag te lezen dat het gratis Fring programma nu ook ondersteuning biedt voor video op mobiele apparaten. Ook op de iPhone, al is het daar een nogal eenzijdige bedoeling. Probleem is namelijk dat de camera van de iPhone “aan de verkeerde kant zit”. Je kunt namelijk én naar het schermpje kijken én voor de camera in beeld zijn (niet zonder spiegel tenminste). Maar je kunt in ieder geval al video ontvangen.

Met Fring kun je ook (gratis) naar je Skype contactpersonen bellen en toen ik vanuit mijn iPhone naar mijn Skype account op mijn laptop belde kreeg ik meteen videoverbinding. Na die eerste test ging het minder vlotjes. Van Skype naar Fring leverde soms geen verbinding, soms alleen audio op en ook van Fring naar Skype ging daarna niet altijd vlekkeloos.

Ook het delen van de desktop (in de nieuwe Skype versies kun je je desktopbeeld als video doorsturen naar de partij aan de andere kant) werkte niet.

Hoe dan ook, het is een stap de goede richting op. En blijkbaar is de belangstelling groot want de Fring website ligt er op het moment uit.

 Reacties uitgeschakeld voor Eenzijdig videoconferencen met iPhone en Fring  Tags: ,
dec 012009
 


Bekijk de video op YouTube

Dan Cohen van Gear Diary is er enthousiast over: de waarschijnlijk binnenkort beschikbaar komende applicatie van Dragon NaturallySpeaking voor de iPhone. Het is een applicatie waarbij je steeds een stukje tekst inspreekt in stukjes van 20-30 seconden. De video is best indrukwekkend, maar ik vraag me af of ik langzaam genoeg zou kunnen praten om dezelfde resultaten te behalen. En natuurlijk is het maar even afwachten of de kwaliteit van spraak naar tekst in het Nederlands net zo goed is (en of de applicatie dat überhaupt gaat ondersteunen).
Hoe dan ook, het is een mooie update van hoe ver de technologie op dit gebied is.

[Geardiary via iphoneclub]

 Reacties uitgeschakeld voor Dicteer je mailtjes en berichten op de iPhone  Tags:

Appels vs Peren – deel 3 van 6

 Gepubliceerd door om 06:55  Hardware
dec 012009
 
Gaming Studiedag (foto door: PiAir (Old Skool))

Dit is deel 3 van mijn zoektocht naar een nieuwe computer. Afgelopen zondag heb je in deel 1 een aantal keuzes en voorwaarden kunnen lezen. Als je dat deel nog niet gelezen heb is het waarschijnlijk handig om dat eerst te doen. Gisteren keek ik naar desktops met Windows. Vandaag in deel 3, de tweede van vier ‘soorten’ alternatieven: de Windows laptop.
Elk nadeel…
Laptops hebben als grote voordeel ten opzichte van desktop systemen dat het aantal configuratie-opties een stuk kleiner is. Maar dat maakt het vinden van een laptop die een processor en grafische kaar bevat die ook videobewerking prettig maakt nog steeds niet echt eenvoudig.
Daar komt bij dat het gewicht voor zulke ‘desktopvervangers’ (het zijn systemen die dicht in de buurt komen van wat een gemiddeld desktopsysteem levert) ook flink omhoog gaat.

Ik had eerlijk gezegd geen idee waar te starten met zoeken. Een beetje Googlen leek veel handige hits op te leveren, maar dat bleek tegen te vallen. Op dit forum loopt het uit op de gebruikelijke Mac v.s. Windows ruzie, hier gaat het om een oud bericht over een dure Sony, bij dit bericht lijk je verstandig advies te krijgen, maar eigenlijk weet je nog niks. En het enige systeem waar ze naar verwijzen kost $4.000,- (bericht uit juni 2009, dus redelijk recente prijzen zou je denken). Lees verder….