YouTube op 1080p – Nog niet erg indrukwekkend


Bekijk video op YouTube

YouTube heeft, zoals eerder aangekondigd, inmiddels de eerste clip in Full HD online staan. Het zijn de Muppets met Bohemian Rhapsody.
En ik moet zeggen dat ik het nog erg tegen vind vallen. Het is duidelijk dat YouTube het maximale voor wat betreft bandbreedte heeft proberen te gebruiken. Ik heb een 10Mbit/sec download vanaf het internet, maar via 802.11g slaagde ik er niet in om de clip meteen af te spelen.
Daarvoor moest ik hem eerst op pauze zetten zodat de clip voor een groot deel gedownload kon worden. Ook daarna zie je dat zowel de MacBook als de breedbeeld laptop waar ik het op bekeken heb, het beiden zeer zwaar hebben met het afspelen van de clip.

Maar zelfs met deze maximale bandbreedte is het beeld lang niet altijd goed. Ja, als de achtergrond zwart is, dan is het beeld heel scherp en contrastrijk. Maar bij de scenes waar de achtergrond groenig is, kun je heel duidelijk ‘blokjes’ zien. Als showcase in ieder geval niet indrukwekkend.

Ik ben benieuwd wanneer YouTube ook de andere filmpjes met deze 1080 optie beschikbaar maken. Mijn “eendjes in het park” filmpje is in ieder geval nog niet op 1080 beschikbaar.

p.s. blijft natuurlijk dat YouTube mega-sprongen gemaakt heeft in die paar jaar dat het bestaat. Ik ben dan ook niet ontevreden met waar ze nu zijn, maar de eigen claim van Full HD maken ze nog niet helemaal waar.
[update] Ter verduidelijking een drietal screenshots. Het is het beste om even door te klikken naar de volledige versies op Flickr. In de eerste twee zie je duidelijk de “blokjes” waar ik het over had.
Muppets in Full HD (foto door: PiAir (Old Skool)) Muppets in Full HD (foto door: PiAir (Old Skool)) Muppets in Full HD (foto door: PiAir (Old Skool))

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
12 jaren geleden

Nou bij mij speelt ie vlekkeloos en per direct af zoals je zou willen. Maar ik prijs me dan ook gelukkig met een (theoretische) 60 Mbit downloadsnelheid waarvan ik er nu 44 haal (speedtest.nl).
De videokwaliteit is aanzienlijk beter dan wat ik gewend ben van Youtube.

Linda
12 jaren geleden

Ik was nochtans wel onder de indruk van http://ictohub.wordpress.com/2009/11/