ProFORMA: Probabilistic Feature-based On-line Rapid Model Acquisition


Bekijk video op YouTube

Toen ik bovenstaand filmpje bekeek, het resultaat van het promotieonderzoek van Qi Pan dacht ik gewoon “wauw, ziet er cool uit”. Het live, met een gewone webcam opbouwen van het beeld van een 3D object leek me handig bij het maken van modellen voor werelden zoals Google Earth en Second Life, het maken van 3D films maar ook bijvoorbeeld voor bij videoconferencing waarbij je op dezelfde manier er voor zou kunnen zorgen dat de persoon waar je naar kijkt wat meer diepte krijgt.

Chris Jacob, van Gizmodo, was minder onder de indruk, en daar zowel als bij Boing Boing zie je in de reacties een mix van lezers die onder de indruk zijn en/of zoiets hebben van “been there, done that”.

Natuurlijk, het is nog lang geen bruikbaar commercieel product. Maar ik blijf dit soort demo’s gewoon lekker indrukwekkend vinden.