nov 222009
 


Bekijk de video op YouTube

De enige beelden die ik tot nu toe online had gezet gemaakt met de Kodak Zi8 waren binnen gemaakt bij kunstlicht.
Gisteren heb ik hem mee genomen toen we de eendjes in het park gingen voeren en even alle vier de mogelijke kwaliteitsettings uitgeprobeerd. Ter vergelijking heb ik ook een kort stukje opgenomen met de iPhone 3GS. Dat stukje zie je hierboven, de clips gemaakt met de Zi8 staan hieronder gelinkt. Ik heb ze zowel bij Vimeo als bij YouTube gezet. Bij Vimeo kun je ook de (onbewerkte) bronbestanden downloaden mocht je dat willen.

* iPhone 3GS: Eendjes in het park (vanaf de iPhone rechtstreeks verstuurd naar YouTube)
* Kodak Zi8: Eendjes in het park
– 1920×1280 / 30fps – YouTube | Vimeo
– 1280×720 / 30fps – YouTube | Vimeo
– 1280×720 / 60fps – YouTube | Vimeo
– 848×480 / 30fps – YouTube | Vimeo

De andere opnames heb ik tot nu toe gemaakt met 1280×720 / 30fps, na het zien van de clips zie ik nog niet echt een reden om voortaan te kiezen voor de 1280×720 1920×1280 / 30fps stand.
Niet alleen op mijn laptop (die het toch al nauwelijks kan bijbenen en met een schermresolutie van 1024×768 de 1080p niet eens kan weergeven), maar ook op onze HD-ready TV is het verschil van 1080p t.o.v 720p niet echt zichtbaar. Zie jij wel verschil of reden om 1080p te gebruiken?

nov 222009
 
EPUBReader - Klik voor grotere versie

Laat ik beginnen met het slechte nieuws: het werkt niet met beveiligde elektronische boeken (zoals je bijvoorbeeld bij BOL.com koopt) en de plugin is alleen beschikbaar voor Firefox.
Maar ben je Firefox-gebruiker dan is het er eentje om gewoon geïnstalleerd te hebben staan: EPUBReader – een gratis plugin waarmee je in je browser EPUB-bestanden kunt lezen.

De plugin is er al een paar weken, maar was in het begin nog “experimenteel”. Nu is hij goedgekeurd door Mozilla en worden ook updates automatisch doorgegeven. Die updates hebben er vooral voor gezorgd dat het geheel er wat netter uitziet en de grote knoppen maken hem ook op netbooks of tablet PC’s handig bruikbaar.

Hoe werkt het?
Stel je bent op deze wiki-pagina. Daar staat een link naar de EPUB-versie van de handleiding voor het maken van elektronische boeken.
Die kun je natuurlijk downloaden en dan openen in de EPUB-readers van Calibre of Adobe maar als je de plugin geïnstalleerd hebt staan dan klik je gewoon op die link en dan wordt de EPUB gedownload en automatisch geopend in Firefox. Omdat de bestanden netjes in een map op je schijf worden opgeslagen hoef je ze maar één keer te downloaden en kun je ze desgewenst alsnog naar je eReader kopiëren of weer verwijderen. Ook offline lezen is zo mogelijk.

Geen DRM!
Helaas is het ondersteunen van DRM in zo’n plugin niet mogelijk, maar voor materiaal zonder DRM is het ideaal. Het NRC Handelsblad in EPUB-formaat is er bijvoorbeeld prima op te lezen.

Aanrader
EPUBReader is wat mij betreft dus een aanrader, die prima aansluit bij het idee dat elektronische boeken je in staat stellen die boeken op meer manieren dan voorheen te lezen.
EPUBreader archief met boeken - Klik voor grotere versie EPUBReader lezen - Klik voor grotere versie

 Reacties uitgeschakeld voor Eenvoudig elektronische boeken lezen in je browser  Tags:

Naar De Snackbar voor de lijn!

 Gepubliceerd door om 12:46  Media
nov 222009
 
De Snackbar - Klik voor grotere versie
“In De Snackbar in Deurne kun je sinds deze week de calorieën eraf fietsen terwijl je op een frietje wacht.”

(bron)

Heeft natuurlijk helemaal niets met gewicht kwijt raken te maken (je moet een uur fietsen om een frietjes “kwijt te raken”), maar een heleboel met slim aandacht krijgen voor je toko. Al had ik echt niet de indruk dat het zo slecht ging met De Snackbar.
Omroep Brabant stuurde er een verslaggever op af, je kunt het item hier beluisteren.
Eens kijken wanneer er een frituur komt met een Wii in de zaak voor wachtende klanten.

 Reacties uitgeschakeld voor Naar De Snackbar voor de lijn!  Tags: