SURFnet/Kennisnet geven gadgets weg!

 Gepubliceerd door om 09:18  SURF
nov 042009
 

Innovatieprogramma Persoonlijk vind ik dat ze helemaal zot zijn, maar SURFnet/Kennisnet geven echt een aantal van de door ons geteste apparaten weg. Het gaat om de:

Waarom zot? Nou, omdat het niet om de minste apparaten gaat. De Touchnote bijvoorbeeld heeft een waarde van bijna 800 euro! De iPod Nano zat niet in de oorspronkelijke set van te testen apparaten, dus die heb ik nog niet eens in handen gehad (kun je nagaan!).

Gelukkig moet je er wel nog iets voor doen. Maar dat is allemaal nog te overzien. Ik zou zeggen: grijp je kans!

Deel dit bericht:

  7 reacties aan “SURFnet/Kennisnet geven gadgets weg!”

Reacties (7)
 1. Leuke actie. Alleen wel weer jammer dat een Surfnet/Kennisnet initiatief dan alleen maar weer vraagt naar voorbeelden voor het Hoger Onderwijs. Zo maken mensen uit andere geledingen in het onderwijs minder kans, want die kennen het HO minder goed. Opnieuw voor mij een bewijs dat dit een Surf feestje is en Kennisnet er weinig mee te maken heeft. Jammer.

 2. Er zijn 3 manieren om mee te doen aan deze wedstrijd, waaronder eentje waarbij je een didactische toepassing moet bedenken voor 1 van de geteste gadgets. Deze laatste manier staat open voor de gehele SURFnet – Kennisnet doelgroep. Dus ook voor personen uit het PO en VO.

  @Annet: het betreft hier geen Surf feestje, maar een SURFnet project uit het SN-KN Programma. In dit programma zijn er trouwens ook genoeg Kennisnet feestjes te vinden…

  Harriet (organisator en bedenker van het project "Testen Mobiele Gadgets" en zotte aanstichter van het weggeven van die gadgets).

 3. Nou.. ik ben erg gecharmeerd van de picoprojector en heb mijn beste idee voor het gebruik in het basisonderwijs toegestuurd.
  Ik wil weten van Harriet of het goed is als ik mijn idee ook plaats op mijn blog. Het is namelijk echt een goed idee en vooral ook van mij. Of willen jullie het allemaal nog een beetje geheim houden?

 4. @Kobus Ik heb er niets op tegen als je je idee ook al blogt! Mocht je de gadget winnen, dan kan je je idee ten uitvoer brengen en daar dan ook weer over bloggen.

  SURFnet blogt inmiddels ook over de Gadgets: http://blog.surfnet.nl/?p=1

 5. @Harriet, inderdaad is de laatste vraag er eentje die voor iedereen toegankelijk is, maar op de pagina staat er toch wel bij dat je een idee moet indienen wat geldt voor het Hoger Onderwijs, vandaar mijn bezwaar. Er staat bij optie 3 letterlijk:

  "Bedenk en beschrijf een concrete onderwijssituatie waarin 1 van bovengenoemde geteste gadgets een duidelijke didactische meerwaarde heeft (in het Hoger Onderwijs)."

  Nergens is mij gebleken dat ik een idee mag indienen dat binnen een ander type onderwijs toepasbaar kan zijn. Nu ik dit heb gelezen heb ik natuurlijk mijn idee voor toepassing van de projector in het mbo opgestuurd. :-)

 6. @Annet Dat moeten we snel rechtzetten op de site want het was zeker niet de bedoeling om alleen het HO aan de wedstrijd te laten deelnemen :-)

 7. Wat een leuk idee! Heb meteen een suggestie gedaan voor de inzet van de pico projector. Concurrentie van en voor Kobus :)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.