SURFnet/Kennisnet geven gadgets weg!

 Gepubliceerd door om 09:18  SURF
nov 042009
 

Innovatieprogramma Persoonlijk vind ik dat ze helemaal zot zijn, maar SURFnet/Kennisnet geven echt een aantal van de door ons geteste apparaten weg. Het gaat om de:

Waarom zot? Nou, omdat het niet om de minste apparaten gaat. De Touchnote bijvoorbeeld heeft een waarde van bijna 800 euro! De iPod Nano zat niet in de oorspronkelijke set van te testen apparaten, dus die heb ik nog niet eens in handen gehad (kun je nagaan!).

Gelukkig moet je er wel nog iets voor doen. Maar dat is allemaal nog te overzien. Ik zou zeggen: grijp je kans!

Review Picoprojector PK101

 Gepubliceerd door om 06:56  SURF
nov 042009
 


Bekijk de video op YouTube

Het laatste apparaat dat ik mocht testen in het de cyclus tests die mogelijk gemaakt wordt vanuit het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma was voor Gerard Dümmer de eerste die hij afgelopen september besprak: de Picoprojector.

Wat is het?
Het is een heel klein beamertje, even breed en hoog als een iPhone, maar wel een stuk dikker. Deze versie heeft een gecombineerde video/audio-ingang waar je bijvoorbeeld een DVD-speler, een videocamera of, zoals ik gedaan heb, een iPhone/iPod op kunt aansluiten.
De Picoprojector heeft een ingebouwde accu waarmee je 2 uur lang de projector kunt gebruiken en een ingebouwde speaker voor de audio. Je kunt hem ook via de mini-USB kabel via de meegeleverde USB-stekker aan het lichtnet hangen of gewoon rechtstreeks aan je computer.
Hij heeft geen VGA-ingang, de opvolger, de PK102 heeft dat wel maar ook dan met een resolutie van slechts 480 x 320 pixels, dus nog geen vervanger voor een extra monitor.

Licht
Sowieso is de lichtopbrengst nog redelijk beperkt, je moet de ruimte redelijk verduisteren om het beeld te kunnen herkennen. Bij Gerard Dümmer kun je ook een filmpje zien waarin hij de Picoprojector in een klaslokaal gebruikt. Daar zie je ook het verschil tussen projecteren op een ruwe muur of op een bord dat speciaal gemaakt is voor beamers. Ook laat hij in het filmpje de audio van de picoprojector horen. Niet slecht al zijn de speakers van iPhone beter. Die worden echter automatisch uitgeschakeld als je de (niet goedkope) kabel gebruikt.

De specificaties zeggen dat het beeld maximaal 60inch (1,5 meter) groot kan worden, maar dan lijkt me dat je toch een heel donkere kamer en goed projectiescherm moet hebben (en als er zo’n scherm is, dan is er ook wel een ‘gewone’ beamer te vinden). Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Review Picoprojector PK101  Tags: