Weer aan het werk

T-Moblie dekking - Klik voor grotere versie

De band met buien is net weer weggetrokken, dus met een beetje mazzel begint de week niet met een nat pak. Wel een contrast met vorige week, toen we perfect weer hadden voor een weekje uitwaaien aan het strand van Zoutelande.
Deze keer niet helemaal offline, omdat ik ook het nodige schrijfwerk moest verrichten. Promoveren is nou eenmaal iets dat niet alleen in de tijd van de baas plaats vindt.
Ik had daarom mijn iPhone meegenomen en kwam er achter dat ook Zoutelande zo’n plaats is waarbij je het toch met wat minder dan de beloofde snelheid moet doen. En GPRS is met 5KB/sec dan opeens erg langzaam. Beter dan niets als je even een mail moet versturen, maar te langzaam bijvoorbeeld voor het ophalen van de NRC ePaper. Die brak na een tijdje af met een foutmelding.

Links en rechts van Zoutelande (Domburg, Vlissingen, Middelburg) wel 3G verbinding, dus ik heb af en toe toch nog een krant kunnen downloaden. En vreemd genoeg bleek ook in de duinen bij Zoutelande wél 3G ontvangst te zijn. Het is maar dat je het even weet.

Het deed me wel weer eens realiseren dat je niet alle diensten kunt bouwen met breedbandgebruikers in het achterhoofd.

Gisteren, naast het wegwerken van een grote berg was, nog bezig geweest met het afronden van de instructie voor de verdiepingssessie over elektronische boeken volgende week tijdens Dé Onderwijdsdagen 2009. Je kunt je er nog voor aanmelden (we hadden de grens op 60 deelnemers gelegd, lijkt me ook wel heel wat als we daar niet genoeg aan hebben).

De instructie zelf is klaar, maar ik ben nog in gevecht met de validatesite bij threepress.org. Geen van de tools die ik ken produceert namelijk EPUB-bestanden die 100% de checks van die site overleven. Maar ook handmatig repareren van de EPUB blijkt minder gemakkelijk dan gedacht. De verschillende readers hebben er overigens geen last van. En dan kom je dus voor de vraag te staan of het wel de moeite waard is om ‘perfect’ te krijgen. Eentje voor volgende week lijkt me.

Tot slot: mocht je me vorige week gemaild hebben en nog geen reactie terug gehad hebben, dan komt die er ongetwijfeld nog aan. Die verzameling is echter groter dan de wasstapel was gisteren.