Amazon Kindle 2 – Order Annuleren

 Gepubliceerd door om 06:50  eBooks
okt 102009
 
Cancel Kindle order (foto door: PiAir (Old Skool))

Soms doe je iets waarvan blijkt dat het niet verstandig was. Zo deed ik dat deze week ook toen ik heel enthousiast werd van de aankondiging dat Amazon de Kindle 2 ook naar Nederland gaat brengen.
De draadloze toegang tot de Amazon Kindle winkel, de online synchronisatie van je aantekeningen, het synchroniseren van je leespositie met de iPhone applicatie, waren zaken waar ik nu bij de Kindle DX best zonder kan. Maar het zijn wel onderdelen van het hele Kindle aanbod die, denk ik, het succes van Amazon op dit gebied verklaren.

Dus heb ik mijn BeBook te koop aangeboden (en binnen een paar uur verkocht via Twitter) en daarna een pre-order ingediend voor de Kindle 2. Die zou een paar dagen na de officiële lancering geleverd worden.

Helaas bleek, uit de informatie die na de aankondiging beschikbaar kwam, dat het aanbod toch iets minder aantrekkelijk was dan voor de klanten in de VS.
Het aantal boeken dat je kunt kopen als Europeaan is lager, nog steeds 280.000 (tegenover 250.000 in de VS), en daar bleken ook bestsellers zoals The Lost Symbol van Dan Brown bij te zitten (die nog steeds niet in NL te koop is als eBook!).
Gratis boeken zijn er niet te verkrijgen voor Europeanen, terwijl er voor VS-klanten juist altijd wel een paar promoties lopen van auteurs/uitgevers die een nieuw boek promoten door het gratis beschikbaar te stellen.
Alle boeken zijn duurder dan in de VS, vaak nog steeds wel tegen prijzen die acceptabel zouden zijn als ze voor iedereen golden, maar het idee dat wij een paar dollar meer betalen voor bestandje (Amazon zegt dat het door de BTW komt) dan klanten in de VS kan er bij mij voor iets wat je keer op keer koopt niet in.

Gelukkig heeft het feit dat de Kindle 2 nog niet meteen uitgeleverd werd, én het feit dat Amazon (je kunt er over zeggen wat je wilt, maar dit doen ze goed) prima voorwaarden heeft als het gaat om retouren (mag binnen 30 dagen) of annuleren (kan gewoon, no questions asked, geen kosten aan verbonden) van orders.
Ik zal je uitleggen hoe dat moet als jij dat ook wilt. Lees verder….