Universiteiten in de VS ontdekken de Kindle DX


Bekijk de video op YouTube

Ik weet niet of ik het al (vaak genoeg) vermeld heb, maar het iReader Review is absoluut een waardevolle eReader bron om aan je RSS-lezer toe te voegen. Ik vind vooral de puntsgewijze opbouw van de verschillende berichten erg overzichtelijk. Zo ook bij dit bericht over lopende Kindle DX pilots bij Universiteiten in de VS. Ik ga de rijtjes over de pilots bij Princeton University, Darden Graduate School of Business, University of Washington, Arizona State University, Case Western Reserve University, Reed College, Pace University hier niet gaan overnemen, kijk daarvoor even in het bericht zelf.

Het YouTube-filmpje is afkomstig van TechFlash.com en biedt een paar interessante uitspraken.
Zo maakt de studente die in het filmpje aan het woord komt zich zorgen over het gebruik van de Kindle DX voor open boek examens. Ze kan er, verwacht ze, namelijk minder gemakkelijk doorheen bladeren dan door een ‘echt’ boek. Het snel vinden van bepaalde passages gaat moeilijker zo schat ze in. Dat is waar, voor zover het PDF-documenten betreft. Voor boeken en documenten in MOBI-formaat (waarin in ieder geval alle via Amazon.com aangeboden boeken zijn opgemaakt) lijkt me het terug vinden juist gemakkelijker vanwege de mogelijkheid om te zoeken in markeringen en notities.

De student die aan het einde van het filmpje aan het woord komt verwacht de DX vooral te gebruiken voor het lezen van artikelen uit journals. Die printte hij tot nu toe uit om aantekeningen op te maken. Helaas voor hem heeft de DX geen touchscreen om op te schrijven en het toevoegen van notities aan PDF-documenten is (nog) niet mogelijk (kan alleen in documenten in MOBI-formaat). Dat is een écht gemis merk ik zelf ook. Zeker nu ik gemerkt heb hoe gemakkelijk het terugvinden van markeringen van passages in de bij Amazon gekochte boeken is, mis ik dat extra bij die bijna 600 PDF-documenten die ik er voor mijn promotie-onderzoek op heb staan.

Gezien het aantal pilots dat er in de VS loopt zullen we over een half jaar of zo ongetwijfeld meerdere evaluatie-rapportages online zien verschijnen. Het is te hopen dat Amazon die dan gebruikt bij het updaten van de firmware. De noodzaak van het kunnen markeren van passages en maken van notities in PDF-documenten zal daar ongetwijfeld in voor komen.

p.s. Voor wie nu denkt dat ik niet blij ben met de DX: toch echt wél. Want uitprinten van zulke documenten doe ik niet meer en het bij me / binnen handbereik hebben van die documenten is heel handig. Zeker als ik geen tweede scherm aan mijn laptop gekoppeld heb.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
14 jaren geleden

Hoe is de accu van de DX Pierre. Bij de Sony 600 merk ik dat de accu heel snel leeg is.
Vooral als je gebruik maakt van de annotatiefuncties, maar ook als je er niet echt actief mee werkt.
Is dit bij de Kindle en Bebook minder?

Pierre
14 jaren geleden

Daar heb ik bij de BeBook en de DX geen last van. Tijdens de vakantie hield de DX het ongeveer 2 weken van intensief gebruik vol voordat hij voor het eerst aan de oplader ging. De BeBook hing ik zo af en toe aan de USB-kabel (gebruik hem nu wat minder) als ik er nieuwe documenten/boeken op wilde zetten en liet hem dan wat langer hangen om op te laden.

Wat is bij jou "heel snel leeg"? Vaker dan één keer per week?