Grappig maar ook beetje eng

 Gepubliceerd door om 07:37  Internet
sep 202009
 
MP Change - Klik voor grotere versie

Ik weet nog niet of ik het vooral grappig vind of alleen heel eng, deze site in Japan.
Je kunt er je eigen foto uploaden en dan wordt die omgezet in een bewegende foto. Met heel enge ogen. Klik je met je muis op de foto dan volgen “jouw” ogen die muis en klik je op een van de ballonnen die langs komen dan kun je je gezicht nog verder aanpassen.
Als je wilt kun je dan de foto met het resultaat opslaan op je computer (zoals ik hier gedaan heb).

Ik heb een kort filmpje (zonder geluid) opgenomen met de werking van de site voor als je het wilt zien.

TV kijken op je iPhone

 Gepubliceerd door om 07:27  iOS
sep 202009
 

We hadden al NOS Mobiel, NOS Teletekst, NOS Journaal, TROS Gemist. En nu heeft ook het Jeugdjournaal zijn eigen iPhone applicatie. Maar de klapper is toch wel het gezamenlijke Uitzending Gemist voor de iPhone dat deze week beschikbaar kwam in de iTunes store.

Na wat langer wachten dan oorspronkelijk gedacht, ook deze applicatie werd in eerste instantie afgekeurd door Apple, maar hij is er toch gekomen. Met Wifi én 3G ondersteuning. Dat betekent dat je, zeker als je de iPhone met T-Mobile abonnement hebt, je “overal” de verschillende eigen producties van de publieke omroepen kunt bekijken, van het laatste journaal tot Boer zoekt Vrouw, ze staan er allemaal bij.
NOS mobiel op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) NOS teletekst op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) TV op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) TV op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool))
Iets minder breed bruikbaar, maar voor mij juist wel, is de Slingplayer voor de iPhone. Zeker niet gratis (23,99 euro) was deze iPhone versie van de software waarmee je je Slingbox op afstand kunt aansturen tot voor kort alleen in de VS-winkel te koop.
Slingplayer op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) Slingplayer op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) Slingplayer op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) Slingplayer op de iPhone (foto door: PiAir (Old Skool)) De functie van de Slingplayer is heel kort samengevat: je kunt er op je iPhone alles mee doen wat je anders op je (in dit geval) UPC Mediabox zou doen. Dus, TV kijken, opnames starten/inplannen, opgenomen programma’s bekijken, de Mediabox op afstand aan en uit zetten etc.

Slingplayer is standaard alleen beschikbaar voor gebruik over Wifi, dus niet over 3G en de beeldkwaliteit is zichtbaar slechter dan de (gratis) desktopversie van de software. Dus als je toch een laptop bij je hebt dan kun je daar beter de player op installeren.
Maar zoals gezegd, minder breed bruikbaar omdat je er wel eerst een Slingbox voor moet aanschaffen. Die zijn een tijdje via UPC te koop geweest, maar nu blijkbaar alleen nog maar online, direct bij Slingmedia.

 Reacties uitgeschakeld voor TV kijken op je iPhone  Tags: