Google Latitude op de iPhone

Screenshot Google Latitude iPhone (foto door: PiAir (Old Skool))

Alle grote blogs schreven er vannacht al over, maar toch ook hier nog even: ook op de iPhone kun je nu Google Latitude gebruiken.
Is dat big news? Nee, eigenlijk niet. Je kon en kunt op de iPhone je eigen locatie heel eenvoudig bepalen via de ingebouwde maps applicatie. En het doorsturen van je locatie naar anderen kon ook al op verschillende manieren, bijvoorbeeld via BrightKite.
Waarom maken ze zich bij TechCrunch dan zo boos/druk?

Nou, voornamelijk omdat het kan. En daarnaast omdat Google Latitude op de iPhone een webapplicatie is en geen ‘echte’ applicatie. Ik moet bekennen dat ik niet echt kan verzinnen waarom dat een probleem is. Behalve dan het feit dat iemand anders (Apple) dan de ontwikkelaar (Google) dat bepaald heeft.

Het enige échte manko van de applicatie zou kunnen zijn dat Google Latitude niet in staat is om op de achtergrond je locatie door te geven. Maar dat kon ook nog niet als het een echte applicatie was want die mogen niet op de achtergrond blijven draaien.
Ik kan me voorstellen dat dit een feature is die in een toekomstige firmware update van de iPhone gewoon verwerkt wordt in de bestaande Maps applicatie. Het is echter potentieel een batterijvreter. Op mijn HP iPAQ werkte dat trouwens helemaal niet. Daar kon Latitude niet via het GSM netwerk mijn locatie bepalen.

En, ik heb sowieso nog niet gemerkt dat de mensen die ik ken er zo op zitten te wachten om te kunnen zien waar ik op elk moment van de dag ben. Of dat ze er zelf zo veel moeite voor willen doen om te laten zien waar zij zijn.
Ja, wel van tijd tot tijd, en dat maakt het inchecken met foto of notitie via Brightkite ook op de iPhone best handig. Maar toen ik gisteren zocht op Twitter-contacten die ook Brightkite gebruiken vond ik er maar een paar. Dus ook daar valt het nog mee/tegen.

Hoe dan ook, webapplicatie of niet, ik heb een snelkoppeling naar de applicatie toegevoegd op mijn iPhone. Je kunt me nog steeds uitnodigen als Friend als je dat wil. Dat kan in Latitude door het sturen van een uitnodiging naar via P.Gorissen (at) gmail.com, geldt ook voor Brightkite.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
11 jaren geleden

Dat is mooi. Krijg ik een Brightkite Friend request van iemand die helemaal niets in zijn/haar eigen profiel heeft staan. Ik heb maar even een vriendelijke vraag terug gestuurd of hij/zij dat wellicht eerst even wilde doen. Ik wil natuurlijk wel graat een beetje weten met wie ik dan vriendjes wordt. :-)