Classmate PC is in the house!

 Gepubliceerd door om 13:01  Leertechnologie
jul 062009
 
Classmate PC (foto door: PiAir (Old Skool))

Heel kort even een berichtje, moet weer aan het werk, maar zojuist heeft Richard Bergmans van Skool Automatisering hier een Classmate PC afgeleverd.

De ClassMate, die ook als SkoolMate door het leven zal gaan, is een netbook met TabletPC-functionaliteit die door Skool in Nederland geleverd zal worden (vanaf medio september in grote aantallen beschikbaar). Je ziet hem op de foto naast mijn eeePC 901.

Ik mag er deze week mee spelen, laten uitproberen door mijn kinderen en zal er uiteraard uitgebreid over posten.
Het eerste filmpje (komt vanavond online) zal zijn van Richard die het bedrijf en de ClassMate kort even toelicht.

jul 062009
 

Dit is deel 2 van een serie posts over applicaties die ik installeer op mijn iPhone 3GS. Je kunt deel 1 hier vinden.

AudioBoo

AudioBoo (foto door: PiAir (Old Skool))

AudioBoo is zo’n applicatie die niet voor iedereen toegevoegde waarde heeft. Het idee is eenvoudig (en zeker niet nieuw). Je spreekt een audiobericht in (zover ik kan zien maximaal een minuut of 3) en plaatst die online. Zulke toepassingen zijn er ook voor andere telefoons. Belangrijk verschil is waarschijnlijk dat je dan naar een telefoonnummer belde, je boodschap insprak en hoopte dat het dan goed kwam. Op de iPhone heb je die opnametoepassing lokaal, je kunt opnemen, pauzeren, terugluisteren nog voordat je het bestand verstuurd. En dan hoef je geen telefoonnummer te bellen, maar verstuur je het bestand via de internetverbinding.

Ook kun je niet alleen een audiobestand versturen, maar je kunt er de locatie (automatisch) bij laten zetten en een foto maken die je aan het bestand koppelt. Dit is het resultaat van de eerste opname die ik maakte.
Ik heb mijn audioboo account gekoppelt aan Twitter, dus na versturen wordt er automatisch een tweet verstuurd met link en als je wilt kun je de opname embedden in een website, dat kunnen luisteraars ook.
Je kunt via RSS en iTunes subscriben en zo automatisch nieuwe boo’s binnen krijgen. Mooi daarbij is dat ook de foto getoond wordt in iTunes!

En dat alles gratis en voor niks. Vijf punten dus. Het enige zorgelijke is overigens dat ik niet weet hoe ze hier geld mee gaan verdienen en dat is toch wel nodig om in de lucht te blijven. Gelukkig kun je via de iTunes feed zelf eenvoudig een lokale kopie van je opnames bewaren als backup.

Link: AudioBoo (iTunes nodig)
Prijs: gratis
Punten: ster ster ster ster ster ster Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe applicaties op mijn iPhone 3GS – deel 2  Tags: