Officiële HD embed ondersteuning door YouTube

HD Embeds - Klik voor grotere versie

YouTube is al een tijdje aan het experimenteren met de ondersteuning voor “High Definition” video (de puristen onder ons zullen er ongetwijfeld problemen mee houden) en heeft nu eindelijk een gemakkelijk te onthouden optie toegevoegd om filmpjes op High Definition kwaliteit te embedden en om er naar te linken. Je kunt nu gebruik maken van de &hd=1 in zowel je embed-code als in een link.
Dus: http://www.youtube.com/watch?v=jTWK5s221QA is de “gewone” link
en: http://www.youtube.com/watch?v=jTWK5s221QA&hd=1 linkt dan naar de HD-versie (indien beschikbaar).

Je kunt de embed-code laten genereren door op het “wieltje” aan de rechterkant naast de video te klikken en het HD vakje aan te vinken.
Mijn YouTube codegeneratie script wordt daarmee eigenlijk overbodig, maar hij blijft wat mij betreft gewoon beschikbaar. Zeker al omdat ik zelf de bookmarklet vaak gebruik.

Ik heb de code aangepast zodat nu ook het script de &hd=1 optie gebruikt.

Ook blijkt YouTube een optie “uitgestelde cookies” te hebben. Daarmee kun je voorkomen dat een “kijker” al geteld wordt als alleen de pagina met de embedded video wordt weergegeven. Ik moet bekennen dat ik niet eens wist dat dat het geval kon zijn.
Ik heb die optie daarom ook aan het script toegevoegd, apart is dat er dan naar een ander domein verwezen wordt: youtube-nocookie.com. Als je daar gewoon met de browser naar toe gaat dan zie je wel een YouTube-pagina, maar kun je er verder niks.

(getipt door Techcrunch)

p.s. In het Techcrunch bericht staat ook dat een upload bij YouTube nu 2GB groot mag zijn. Eerlijk gezegd heb ik nog geen last gehad van de 1GB limiet aangezien een filmpje nog steeds max 10 minuten mag zijn en een screencast in 720p formaat blijft dan ruim onder de 1GB.