De Peiling bij RTV Noord-Holland over de Kindle DX

De Peiling - Klik voor grotere versie

Ik zat te lunchen vanmiddag toen ik een telefoontje kreeg van de redactie van het programma De Peiling van RTV Noord-Holland.
Die hadden me hier gevonden als Nederlandse bezitter van een Kindle en wilde weten of ik daar iets over wilde vertellen tijdens de uitzending van het programma vanmiddag.
Dat vond ik geen probleem en zo zat ik dus vanmiddag (voor het eerst) via internet naar de livestream van RTV Noord-Holland te luisteren tot het moment dat ik, zoals afgesproken, gebeld zou worden om in de uitzending gehaald te worden.

Onderwerp vandaag was “Internet moet kranten redden” en luisteraars konden via het online forum reageren of naar een nummer bellen zodat ze hun mening live in de uitzending konden geven.
Ik moet bekennen dat ik het, zelfs na 100 podcasts, best spannend vond, ik kende de vragen vooraf niet en op het einde toen er bijvoorbeeld gevraagd werd of je ook met 73 jaar een Kindle kunt gebruiken en de vraag welk boek ik nu aan het lezen was, moest ik wel snel even denken over een antwoord.
Niet bij dat laatste, dat is Free Culture van Lawrence Lessig, al heb ik die natuurlijk niet op de Kindle gelezen (die heb ik pas sinds gisteren) maar op de BeBook, maar ik ben er maar vanuit gegaan dat dat voor de luisteraars niet relevant was. Maar is een Kindle te bedienen door een 73 jarige?
Achteraf gezien waren woorden als “transactiekosten” waarschijnlijk ook niet zo logisch, maar dat werd uit de context wel duidelijk denk ik.
Hoe dan ook leuk om te doen.

Je kunt de hele uitzending van een uur over dit onderwerp via deze link beluisteren. Het is een Windows streaming bestand dus op de Mac moet je even Flip4Mac installeren als je dat nog niet gedaan had (is sowieso wel zo handig).

Het fragment vanaf het punt waar ik mijn eerste vraag krijg staat hieronder:

Dat is overigens geen lokale kopie van de opname, maar het resultaat van de heel vernuftige virtuele snijmachine.