Series opnemen bij UPC

Serie opnemen (foto door: PiAir (Old Skool)) Serie opnemen (foto door: PiAir (Old Skool)) Het is een feature die ik alleen kende van de Tivo, maar gisteren kwam ik hem toevallig ook tegen bij de UPC mediabox. Bij de BBC kreeg ik de vraag of ik alleen deze aflevering van Coast wilde opnemen of de hele serie.

Volgens Piet Boon, die via Twitter reageerde, kan het al een tijdje, maar nog niet bij Nederlandse zenders.
Hij had het gezien bij BBC, VRT en digitale kanalen zoals 13th Street. Ik kwam het zelf nu ook tegen bij Discovery en SciFi channel.
Handig en het zou mooi zijn als Nederlandse zenders dat ook zouden gaan bieden, want daar gooien ze series vaak zo door elkaar dat het handmatig niet te volgen is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
bosmeneer
14 jaren geleden

Het zou bij Nederlandse zenders alleen werken als ze op tijd uitzenden. Dus niet een film of serie 15 minuten te kort programmeren, dan mis ik de belangrijkste 5 minuten… (want UPC kent maar 10 minuten extra opneemtijd).

Pierre
14 jaren geleden

We hadden in de tijd van de videorecorders al een systeem dat PDC (Program Delivery Control) heet. Als je de Wikipediapagina (die overigens wel eens een opschoonbeurt mag krijgen) leest zie je dat het hier in Nederland in praktijk nooit echt goed gewerkt heeft.

Het principe is dat er een signaal meegestuurd wordt waarmee de recorder weet wanneer de opname moet starten en stoppen. Dus ook als dan meer dan 10 minuten scheelt gaat het dan goed.

Tot die tijd zullen we het moeten doen met de +10 minuten opnemen optie van de recorder en er dan het beste van hopen.