Nederlandstalige handschriftherkenning in Windows 7 RC1

Language Update (foto door: PiAir (Old Skool))

In het filmpje dat ik plaatste over de handschriftherkenning in Windows 7 RC1 (die nu voor iedereen te downloaden is) zei ik dat we tot de definitieve versie van Windows 7 zouden moeten wachten op de Nederlandstalige handschriftherkenning.
Maar op Tweaking with Vishal kwam ik een verwijzing tegen naar de release van language packs voor Windows 7 RC1. En daar zit ook de Nederlandse language pack tussen.

Niet alleen krijg je daarmee een volledig Nederlandstalige Windows 7 RC1 versie, maar ook de Nederlandstalige handschriftherkenning is nu beschikbaar!

Installatie vindt plaats via Windows Update. Ga daarvoor naar het Configuratiescherm > Windows Update. De Dutch Language Pack staat dan tussen de opties. Downloaden en installeren kan even duren, maar daarna ben je klaar.

Ook de ‘leerfunctie’ voor de handschriftherkenning heeft een Nederlandse versie. Die start je via het schrijfvlak door Extra > Handschriftherkenning aanpassen te kiezen.
Handschriftherkenning Aanpassen (foto door: PiAir (Old Skool))
Je kunt dan zinnen of getallen oefenen. Bij zinnen oefenen moet je in totaal 50 zinnen schrijven. Dat kost dus enige tijd. Het is moeilijk precies aan te geven in hoeverre dat hielp.

Wel belangrijk is om bij het normaal schrijven in het schrijfvlak er voor te zorgen dat de taal op Nederlands staat en niet op Engels, anders lukt het niet goed.