jun 012009
 
Alpe dHuZes - Klik voor grotere versie

Aanstaande donderdag is het weer zover. Nee, ik het niet over de Europese verkiezingen maar over de vierde editie van Alpe d’HuZes.
Net als vorig jaar rijdt ook nu mijn Fontys-collega Patrick de Vos weer mee. Vorig jaar ging hij 1 keer omhoog, dit jaar wil hij 4 keer de berg op fietsen.
Daarnaast gaat er ook een team namens Fontys omhoog. Op de site van Alpe d’HuZes kun je al hun verhalen lezen.

Jouw reactie is geld waard!
Vorig jaar plaatste ik een bericht over deze actie en gaf aan dat elke unieke reactie van jullie 1 euro waard zou zijn. Voor elke reactie zou ik 1 euro sponsoren.
Die actie wil ik herhalen, maar met een duidelijker en strakker doel: help mij aan 100 unieke reacties op dit bericht. Dan sponsor ik de actie met 100 euro!

Ik heb geen idee of de software 100 reacties goed weergeeft, ik heb ze in ieder geval nog nooit gehad en dat is mij dus 100 euro aan sponsoring waard als jullie er voor zorgen dat die hier uiterlijk donderdag a.s. middernacht terecht komen.
Maar… halen jullie de 100 reacties niet, dan ook geen 100 euro, dan bepaal ik zelf wat ik sponsor.

[update] Karel Wijne heeft aangegeven dat als we de 100 reacties halen hij er ook 100 euro bij doet!

Wil je meer doen?
Omdat je reactie maar één keer mee telt, zorg je in principe ook maar voor 1 euro sponsoring. Natuurlijk kan het zo zijn dat je meer wilt doen en ook zelf geld wilt geven. Dat kan, bijvoorbeeld via dit formulier.

Dus waar wacht je nog op? Laat een reactie achter! Wijs je vrienden, vriendinnen, kennissen, collega’s op deze post en zorg dat die 100 reacties bereikt wordt voor 4 juni middernacht.

Wil je de verrichtingen van de deelnemers a.s. donderdag vanaf afstand volgen? Kijk dan op deze pagina.

AANTAL REACTIES TOT NU TOE: 104

jun 012009
 
Language Update (foto door: PiAir (Old Skool))

In het filmpje dat ik plaatste over de handschriftherkenning in Windows 7 RC1 (die nu voor iedereen te downloaden is) zei ik dat we tot de definitieve versie van Windows 7 zouden moeten wachten op de Nederlandstalige handschriftherkenning.
Maar op Tweaking with Vishal kwam ik een verwijzing tegen naar de release van language packs voor Windows 7 RC1. En daar zit ook de Nederlandse language pack tussen.

Niet alleen krijg je daarmee een volledig Nederlandstalige Windows 7 RC1 versie, maar ook de Nederlandstalige handschriftherkenning is nu beschikbaar!

Installatie vindt plaats via Windows Update. Ga daarvoor naar het Configuratiescherm > Windows Update. De Dutch Language Pack staat dan tussen de opties. Downloaden en installeren kan even duren, maar daarna ben je klaar.

Ook de ‘leerfunctie’ voor de handschriftherkenning heeft een Nederlandse versie. Die start je via het schrijfvlak door Extra > Handschriftherkenning aanpassen te kiezen.
Handschriftherkenning Aanpassen (foto door: PiAir (Old Skool))
Je kunt dan zinnen of getallen oefenen. Bij zinnen oefenen moet je in totaal 50 zinnen schrijven. Dat kost dus enige tijd. Het is moeilijk precies aan te geven in hoeverre dat hielp.

Wel belangrijk is om bij het normaal schrijven in het schrijfvlak er voor te zorgen dat de taal op Nederlands staat en niet op Engels, anders lukt het niet goed.

 Reacties uitgeschakeld voor Nederlandstalige handschriftherkenning in Windows 7 RC1  Tags: