mei 312009
 


Bekijk de video op YouTube.

Spymaster is een online spel gelinkt aan Twitter dat ongetwijfeld de nodige hoon zal krijgen. Het gaat namelijk helemaal nergens om: met je Twitter-account maak je een account aan als spion bij een de agentschappen CIA, MI6 of FSB.
Je netwerk van spionnen bestaat uit je followers op Twitter. Als een van je followers ook lid wordt van Spymaster, dan wordt hij/zij een Spymaster en versterkt zo het totale netwerk.
Via opdrachten (tasks) en aanslagen (assassinations) kun je ervaring opdoen en zo een hoger level bereiken en moeilijke opdrachten krijgen.
Met het geld van de missies kun je wapens of verdediging kopen en je kunt het investeren in safehouses die ook weer geld opleveren. Teveel cash geld op zak hebben kan gevaarlijk zijn want als iemand anders besluit jou aan te vallen (of als jij iemand aanvalt en het mislukt) dan kan je dat veel geld kosten.

Ik werd uitgenodigd door Annet Smith en het leek me eerst helemaal niks, maar (wellicht omdat ik toch veel zit de afgelopen twee dagen) ben er even helemaal verslaafd aan. Volg je me op Twitter en wil je een invite, laat het me dan even weten via Direct Message of mail.

p.s. de kracht van een geheim agent is sterk afhankelijk van de sterkte van zijn/haar netwerk. Vanochtend vergiste ik me daar ik en viel @Kajrietberg aan. Bleek niet slim. ;-)
Ik heb dit bericht vandaag een paar keer bijgewerkt om nieuwe ervaringen en tips toe te voegen. Lees verder….

Moviemaker en Windows 7

 Gepubliceerd door om 07:41  Tools
mei 312009
 
Portable Moviemaker (foto door: PiAir (Old Skool))

Microsoft heeft een altijd de slechte naam gehad dat ze programma’s standaard met Windows meeleveren zodat ze concurrenten uit de markt drukken. De eerste browser-oorlog met Netscape is daar een typisch voorbeeld van. Voor andere programma’s (Notepad, Rekenmachine, Paint) wordt die bundeling veel minder als een probleem gezien. Moviemaker is wat mij betreft ook zo’n programma waarvan ik het ontzettend handig vind dat je dat standaard ter beschikking hebt onder Windows XP. Het biedt net genoeg functionaliteiten voor het snel bewerken van een filmpje, je kunt een DV-camera aan een laptop hangen en direct naar het relatief compacte WMV-formaat importeren. Dat kon al in een tijd dat bijvoorbeeld Pinnacle Studio er op stond naar AVI te importeren. Kortom, een applicatie die je zeker ook in Windows 7 terug wil zien als onderdeel van de standaard set tools.
Helaas heeft Microsoft anders besloten. Wellicht ook omdat ze zien dat Moviemaker een must-have is voor Windows gebruikers. Moviemaker wordt namelijk losgekoppeld van Windows en toegevoegd aan hun vreselijke set Live-producten.
Ik had erover gelezen, maar heb het nu zelf getest. Lees verder….