Een eBook reader in je conferentietas


Bekijk de video op YouTube voor de D7-conferentie

Twee berichten in twee dagen over de Plastic Logic eBook reader was meer dan genoeg aanleiding om er ook maar eens een bericht aan te besteden (blijk ik nog niet gedaan te hebben vreemd genoeg).
Het eerste bericht valt absoluut in de categorie ‘jemig’. Via Technologyquestions.com kwam ik bij het overzicht van de inhoud van de SWAG-bag (SWAG = “Stuff We All Get”) voor de D7-conferentie die op dit moment plaats heeft. Nou was die conferentie inhoudelijk toch al interessant, maar een conferentietas met een Flip HD én een tegoedbon voor een Plastic Logic eBook reader is toch wel heel anders dan ik gewend ben.

Het tweede bericht over de Plastic Logic eBook reader is overigens een stuk minder positief. Het bericht staat op Gizmodo (het filmpje is ook bij Vimeo te vinden). Want, het filmpje hierboven is van eind vorig jaar zodat ik er vanuit ga dat het filmpje bij Gizmodo nieuwer is. En dan vind ik het uiterlijk van de nieuwe editie niet mooier uitzien dan de vorige. Functioneel ziet het er nog steeds heel mooi uit: geen knoppen, maar gewoon gebruiken van de touchinterface op het 10-inch scherm. Heel erg dun (zoals de Kindle DX), maar pas volgend jaar (2010) beschikbaar. En dan is zo’n coupon natuurlijk een stuk minder ‘jemig’ in de positieve zin van het woord. Dan is het een ‘goed bewaren tot volgend jaar’ ding geworden.

De Gizmodo-lezers bestaat overigens weer uit de gebruikelijke groep met ene paar ‘wat mooi’ reacties, maar het merendeel vind het vooral niks. Gizmodo-lezers zijn duidelijk geen Amazon-klanten.

[update 8:08] Overigens is een gratis Google Phone natuurlijk ook niet gek, en al meteen te gebruiken. Wat zouden SURF en Kennisnet tijdens Dé Onderwijsdagen gaan doen dit jaar?