Egosearching met Google.nl

 Gepubliceerd door om 07:06  Internet
apr 012009
 
Egosurfing - Klik voor grotere versie

Ik wist dat de functie van het automatisch aanvullen van zoekopdrachten door Google bestond, maar had hem nog niet in actie gezien bij Google.nl.
Vanaf vanochtend stond hij bij mij aan. Ik weet nog niet of ik het wel zo prettig vind. Het werkt overigens niet in het venster met zoekresultaten, alleen bij het startscherm.

Het maakt Egosearching natuurlijk wel meteen een stuk gemakkelijker. Begin gewoon je naam in te typen en het aantal hits wordt op een gegeven moment al automatisch getoond.
En je kunt er nu een extra ‘test’ aan toevoegen: na hoeveel letters laat Google jouw achternaam zien?
De mijn pas toen ik de G van mijn achternaam ingevoerd had. Geen idee eigenlijk of dat snel is. Raar is het wel, want bij een zoekopdracht met alleen mijn voornaam sta ik toch op de eerste pagina.

Welke handige toepassingen ken jij voor deze functie? (anders dan minder typen natuurlijk)

apr 012009
 
Skype iPod - Klik voor grotere versie

Gisteren was het zover: Skype voor de iPhone en iPod Touch was beschikbaar voor download. Vandaag levert een zoekopdracht op skype iphone maar liefst 23.3000.000 resultaten op, dezelfde zoekopdracht bij Google Blogsearch leverde 53.246 resultaten voor de laatste 24 uur op. Niet slecht voor een applicatie die in Fring en Nimbuzz twee concurrenten heeft die al een tijdje vergelijkbare functionaliteit bieden.
Er waren meteen ook problemen, in ieder geval voor mensen die een jailbreak hadden uitgevoerd. Ik heb mijn iPod Touch nu definitief voorzien van een jailbreak zodat ik ook de reboot kon uitvoeren die nodig was en heb eigenlijk geen stabiliteitsproblemen meer gehad. Skype geeft in de Apple store aan dat “Skype is not responsible for errors or crashes which result from changes to the underlying iPhone OS“, maar dat is een positie die alleen naar buiten toe vol te houden is.

Maar goed, we kunnen nu ook via de officiële applicatie Skypen vanaf de iPhone en de iPod Touch (mits je die aparte koptelefoon hebt, het losse mini microfoontje werkt hier niet voor omdat je dan geen speakerfunctie meer hebt).

De applicatie heeft de nodige beperkingen die ook voor o.a. de Windows Mobile versie gelden. Zo kun je er geen videogesprek mee voeren, je kunt ook de video van de andere partij niet ontvangen als die een desktop client en een webcam gebruiken.
Je kunt wél deelnemen aan een groepsgesprek met meerdere personen, maar je kunt dat gesprek niet opzetten vanaf de iTouch.

En tenslotte is er nog hét killerprobleem van de iTouch. En dat is een probleem waar Windows Mobile gelukkig geen last van heeft. Je kunt maar één programma tegelijkertijd draaien. Dat betekent dus dat je via Skype alleen bereikbaar bent op de iTouch als je Skype op de voorgrond open hebt. Zodra je overschakelt naar een ander programma wordt het gesprek verbroken, maar ben je ook niet meer online. Ook niet voor nieuwe gesprekken of chatberichten.

Skype iTouch - Klik voor grotere versie Skype chat - Klik voor grotere versie

Het werkt zelfs niet met de Backgrounder applicatie die je voor een iTouch met jailbreak kunt krijgen.
Met die applicatie kun je andere programma’s op de achtergrond laten doordraaien als je overschakelt. Nu erg handig bij bijvoorbeeld Last.fm (zolang het nog duurt). Als je Skype op de lijst van programma’s zet in Backgrounder dan wil hij niet meer opstarten. Ook handmatig, met de druk op de HOME knop is hij niet in achtergrondmodus te krijgen.
Datzelfde is het geval overigens voor Nimbuzz, ook die verbreekt de verbinding als hij in achtergrondmodus geplaatst wordt en toont je dan als offline (en schakelt dan overigens gratis voicemail in voor je Skype account waarbij je het voicemail bestand als MP3 toegestuurd krijgt).

Ik snap daarom ook waarom T-Mobile hier helemaal geen moeite mee heeft. Het wordt op deze manier nooit een praktische vervanger voor gewoon bellen op je iPhone.
Apple heeft ook voor de volgende versie van het besturingssysteem voor de iPhone/iPod Touch nog geen ondersteuning voor het gelijktijdig uitvoeren van meerdere applicaties aangekondigd.
Dan doet zelfs Windows 7 Starter edition, waar je maar 3 applicaties gelijktijdig kunt draaien het beter op dat gebied.