feb 242009
 
EASEUS - Klik voor grotere versie

Heb je dat ook wel eens gehad? Je deelt een harde schijf in in partities omdat dat handig lijkt (niet alles in één grote doos) maar achteraf blijkt dat toch tegen te vallen.
Zo overkwam mij dat ook met de 500GB harde schijf in mijn Freecom Network Mediaplayer. Ik had de helft als actieve schijf willen gebruiken en de andere helft voor de films/series etc. die ik toch al gezien had. Helaas blijkt de FTP-toegang bij de Freecom maar één partitie toegankelijk te maken.

Een tijdje geleden had ik de Freecom al eens via USB aan mijn laptop gehangen om zo wat van de data over te zetten van de ene naar de andere partitie, maar dat vond ik toch niet zo heel handig.
Dus wilde ik van twee partities weer één maken. Alleen had ik niet veel zin om alle data eerst ergens anders neer te zetten en dan weer terug te plaatsen.

Met de EASEUS Partion Manager Home Edition kun je gratis partities verkleinen, verplaatsen en vergroten mét behoud van de data op die partities.
In mijn geval moest het in een aantal stappen:
1) eerst de tweede partitie zo klein mogelijk maken
2) dan die partitie opschuiven naar het einde van de vrije ruimte
3) uitbreiden van de eerste partitie met de vrijgekomen ruimte
-> dit is de stap waar ik nu ben; de data op de tweede partitie was te groot in omvang om direct naar de eerste partitie te kopiëren, vandaar de wat omslachtigere actie.
4) kopiëren van de data van de tweede partitie
5) verwijderen van de tweede partitie
6) uitbreiden van de eerste partitie met de vrijgevallen ruimte

De eerste stap ging nog redelijk snel, maar werd vooraf gegaan door een reboot en werd vanuit een soort boot-interface uitgevoerd.
Stap 2 en 3 worden nu na elkaar uitgevoerd maar zullen nog wel even gaan duren. Nu na ruim een uur is het hele proces nog niet halverwege.

Heb jij ervaring met snellere (gratis) partition managers?

UGame – ULearn Symposium 23 april 2009

 Gepubliceerd door om 20:11  Agenda
feb 242009
 
ugame ulearn - Klik voor grotere versie

Als ik de berichten mag geloven hebben ze de reclame niet echt heel hard nodig (de inschrijvingen lopen goed), zie dit dan ook maar als een “als je wilt gaan, niet te lang wachten met aanmelden” bericht. ;-)
Op 23 april 2009 vindt in Delft bij de TU Delft het UGame Ulearn symposium over Nieuwe Media, Marketing en Mediawijsheid plaats. Zie dit bericht voor een overzicht van de sprekers en via deze pagina kun je je aanmelden.

Ik ben er ook, ik mag er een sessie verzorgen, daarom ben ik helaas niet bij de Rich Media bijeenkomst die op dezelfde dag bij SURFnet plaats zal vinden.