Linkdump voor zaterdag 21 februari 2009

WWW (foto door: Max xx)

Geen automatische dump vanuit Del.icio.us, maar toch even een kort overzicht van links die ik niet helemaal ongemerkt voorbij wil laten gaan:
* Opnames Weblecture / Webstroom bijeenkomst 19 februari 2009
Je hebt hier de tekstream mee kunnen lezen, nu staan ook de opnames van de sessies van afgelopen donderdag online.

* Videoseminaries: ICT en Multimedia in het hoger onderwijs
Als vervolg op de cyclus online presentaties van vorig jaar worden ook dit jaar weer een aantal online presentaties georganiseerd. De sessie Web- en videoconferentie’ staat nu online. Op 17 maart is er een sessie ‘Webconferentie in de praktijk’ en op 25 mei ‘Learning anywhere anytime’.

* YouTube annotaties uitzetten
Eigenlijk is het raar dat de meeste mensen alles wat YouTube aan nieuwe functionaliteit introduceert willen uitzetten. Zo ken ik niet veel mensen die de nieuwe zoekfunctie in de embedded player leuk vinden en ook de annotaties werden afgelopen weken veel te pontificaal in beeld gebracht. Gelukkig blijk je ook die uit te kunnen zetten.

* Achtbaan in de lucht in Google Earth
Deze tour met een zweefvliegtuig ga je ongetwijfeld niet helemaal afkijken in Google Earth versie 5. Maar niet omdat je er letterlijk misselijk van wordt, of je moet wel heel veel inbeeldingsvermogen hebben bij het kijken naar de vlucht. Maar het is wel een mooie demo van de tour optie in Google Earth 5.
En nee, we hebben Atlantis nog steeds niet gevonden.

* Vado HD uitpakparty
Bright.tv heeft een mooie reportage online staan over de Creative Vado HD. David test de Vado en vergelijkt hem daarbij met de onwijs heftige HD camera van Miriam.

* Zeven dingen die je zou moeten weten over QR Codes
Je kon er hier al een paar keer over lezen (o.a. dit bericht) en nu is er ook een “7 things you should know..” uitleg over te vinden:

Tot zover even deze zaterdagochtend linkdump.