De kracht van standaarden op het web


Bekijk de video op YouTube

Nice. Dit is een veelbelovende demo van een aantal features die tot nu toe beperkt blijven tot (voornamelijk/alleen?) Firefox en dan in combinatie met bijvoorbeeld Google Gears. In de demo zie je offline gebruik van een web-applicatie, in dit geval GMail in dit geval. De spreker werkt eerst online in de applicatie en schakelt dan de netwerkverbinding uit en werkt probleemloos door. Ook is er geen verschil nodig om de applicatie op een Android of een iPhone handset te laten werken (hoe anders is dan nu vaak met browsers).

Op een dia in de presentatie zie ik ook GeoLocating staan, maar dat komt helaas niet aan bod in de video zelf. Maar duidelijk is dat het ook goed zou zijn als dat op een uniforme, niet leveranciers afhankelijke, manier in websites op te nemen is.

Het zal nog wel effe duren voordat e.e.a. zondermeer op een website toe te passen is, maar het is een stap de goede kant op.

(met dank aan Mashable voor de tip)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Mark
15 jaren geleden

Het is idd een stap in de goede richting. Office 14 (web versie) ziet er nu ook al erg gelikt uit. Samenwerken in 1 document vanaf verschillende locaties/devices realtime lijkt zo erg dichtbij te komen.

Bekijk maar eens dit filmpje (halverwege wordt er een demo gegeven).
http://www.youtube.com/watch?v=eVQRkh