Nog meer YouTube viewer wijzigingen

YT Sterren - Klik voor grotere versie

YouTube was een tijd lang zo’n slapende vriendelijke reus. Maar de laatste tijd zijn ze wel erg vaak aan het stoeien met het meest zichtbare deel van hun dienst: de viewer.
Werden we een paar weken geleden al getrakteerd op een zoekoptie die automatisch zichtbaar werd (maar die ik nu overigens niet meer tevoorschijn getoverd krijg), nu wordt opeens automatisch de titel van de video en de beoordeling (het aantal sterren) van de video getoond als je die ergens embed in een pagina weergeeft.

Ik vind die informatie volledig overbodig en YouTube verandert op deze manier alweer de wijze waarop video’s worden weergegeven op alle sites waar embeds gebruikt worden. En dat zijn er inmiddels heel erg veel.

En als ik op YouTube bij een van mijn eigen video’s kom dat krijg ik een extra optie voor het toevoegen van annotaties. Mijn muis verandert dan van vorm waardoor het lijkt alsof het zo’n online schietspel geworden is.
Natuurlijk kan ik die optie weer uitzetten, maar elke keer als ik terug kom bij een eigen video is die optie er ook weer. Blijkbaar is het dus niet eens een permanente cookie die gezet wordt.
Annotaties - Klik voor grotere versie
Ik snap dat ze willen blijven innoveren, maar maak het dan aub opties die standaard uit staan of eenvoudig uit te zetten zijn. Dit is namelijk best vervelend zo.