YouTube High Definition embedden – update

YouTube HD embed YouTube HD embed - Klik voor grotere versie
“if you listen closely, you can hear the sound of hundreds of FAQs around the world crying out in horror as they are rendered obsolete.”

(bron)

YouTube heeft de player waarmee je video’s in je eigen site of blogposts kunt toevoegen bijgewerkt zodat je er nu ook zonder gebruik te maken van hacks in de embed code High Definition video’s mee kunt kijken.
In tegenstelling tot wat Crunchgear schrijft, is het voor mij echter nog geen reden om mijn script overbodig te verklaren of offline te halen. Niet dat ik dat erg gevonden zou hebben, maar er zitten voor mij relevante verschillen tussen wat ik nu zonder speciale code kan en wat ik mét speciale code kan.

De YouTube opties
Even op een rijtje dan de overeenkomsten en verschillen. Laat ik beginnen met de opmerking dat ik de YouTube toevoeging heel erg handig vind. Want het is er namelijk eentje die ook werkt als iemand een video, waarvan een High Definition versie beschikbaar is, gewoon zonder speciale code aan een website heeft toegevoegd.

Bij zulke video’s zie je, zodra je het afspelen start (pas dan, niet eerder!), een klein icoontje verschijnen in de rechteronderhoek met de tekst HQ.
Dan weet je dat je daar in rechterhoek kunt klikken en om kunt schakelen naar de hoge kwaliteitversie. De video begint dan opnieuw af te spelen met de HD versie.

De optie met het script
De code die mijn script genereert zorgt er voor dat jij als persoon die de code aan een pagina toe voegt kunt afdwingen dat de hoge kwaliteit-versie wordt getoond.
Als je kijkt naar het filmpje bij de pagina met uitleg over het script, dan zie je dat dat filmpje altijd automatisch in hoge kwaliteit begint af te spelen. Klikken op de HQ knop die je ook dan krijgt heeft nu geen enkel effect. Je kunt dus niet terugschakelen naar de versie met lagere kwaliteit.

Ik vind dat prettig omdat het een screencast is waarvan het absoluut niet zinvol is om die in de ‘standaard’ kwaliteit te bekijken. Dan kun je beter niet kijken.

Meer keuze
Het zal zeker niet voor alle filmpjes gelden dat je dat wil. Het zou kunnen zijn dat jij je kijkers zelf wilt laten beslissen in welke kwaliteit zij het filmpje bekijken.
De code die je zou toevoegen bij een versie waarbij je de kijker zelf wilt laten omschakelen komt overeen met de code die in het formulier gegenereerd wordt bij “Wide screen embed (normal)”.

Dus heb je bij deze een extra keuze-optie erbij. En is dit toch al weer een nieuwe pagina met uitleg over de YouTube HD opties.