Kan Google het weer voorspellen?

Google 100 jaar elfstedentocht - Klik voor grotere versie

Dat was wat ik dacht toen ik het speciale logo zag dat Google vandaag op zijn Nederlandse pagina heeft staan. Het is dan wel al een paar dagen koud, maar nog erg vroeg om al over een nieuwe Elfstedentocht te dromen. De mouse-over tekst achter het plaatje verklapt echter meteen dat Google hier geen wilde voorspelling wilde doen. Het is een logo om aandacht te besteden aan het feit dat het op 15 januari a.s. precies 100 jaar geleden is dat de Vereniging ‘De Friesche Elf Steden‘ werd opgericht.
Schitterend overigens die tekst op de voorpagina van de vereniging: “De Vereniging is opgericht op 15 januari 1909 en organiseert – zo mogelijk jaarlijks- een Elfstedentocht op de schaats”. Dat ‘zo mogelijk jaarlijks’ is goud waard.
Of het dit jaar, na 12 jaar, weer eens zover is, is maar heel erg de vraag zo blijkt ook uit de eerste hit die je op het moment na doorklikken vanuit het logo bij Google ziet verschijnen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Ik denk eerlijk gezegd dat het logo geplaatst is omdat het vandaag (2 januari) precies 100 jaar geleden is dat de eerste Elfstedentocht verreden werd.
Ben jij trouwens een schaatser?

Pierre
13 jaren geleden

Ah ja, klopt. Stom, had ik overheen gekeken. Vond het al zo raar dat het zo lang van tevoren was.

Nee, ben geen schaatser.