Geniaal: DS Download Play

Mariokart - Klik voor grotere versie

Ik weet het, er zijn een heleboel mensen die dit spel al 3 jaar spelen en het al 3 jaar weten, dus lach maar gerust, maar ik kwam er gisteren pas achter hoe geniaal de online opties van de Nintendo DS Lite wel niet in elkaar zitten.
Neem zo’n spel als Mario Kart DS. Dat kun je alleen spelen, racen tegen de computer. Maar je kunt het ook online spelen. Je maakt dan verbinding via het draadloos netwerk en de online computer zoekt dan tegenspelers voor je. Is leuk, maar er zitten ook een paar nadelen aan: de Nintendo ondersteunt alleen WEP-beveiliging geen WPA, en dat is voor je thuisnetwerk niet zo fijn. Daar komt bij dat je op veel andere plekken niet altijd even gemakkelijk online zult kunnen komen.

Waar wat blijkt, als je met twee of meer Nintendo DS Lite consoles bij elkaar in de buurt bent (maximaal 10 meter), dan kunnen die elkaar ook ‘zien’. Ze kunnen dan onderling een verbinding opzetten. En dan kun je tegen elkaar spelen via de multiplayer optie die een aantal spellen hebben.
En dat is veel leuker, want dan heb je meteen de optie van voicechat erbij, iets wat je online ander mist. Voor de duidelijkheid: je kunt tijdens een race dus gewoon tegen elkaar praten, sorry roepen als je iemand van de baan af geschoten hebt etc.

Het meest compleet is de multiplayer optie als je allemaal zelf het spel op je DS Lite hebt. Maar als je iemand met een DS Lite tegen komt die dat spel niet heeft of niet bij zich heeft, dan nog kun je samen spelen.
Geniaal vind ik namelijk dat ze een “DS Download Play” optie hebben. Daarbij haalt de DS Lite die het programma niet heeft een ‘kopie’ van het spel over via de onderlinge draadloze verbinding. En dan kun je alsnog onderling spelen.

Het is er (uiteraard) een met wat beperktere spelopties, zo kun je als downloader bij Mariokart niet zelf je figuur kiezen en het aantal tracks waarop je kunt racen is begrenst. Maar voor de rest is het compleet en ik kan je nu uit ervaring vertellen dat het ruim voldoende is om je effe bezig te houden.

Het is als verkoopstrategie natuurlijk ook heel slim. Het is een combinatie van “Try before you buy” en het in een verkoper veranderen van je klanten.
Ik moet toch eens gaan navragen hoeveel collega’s een DS Lite hebben, lijkt me prima tijdverdrijf in de pauze zolang we Mario Kart voor de Wii nog niet binnen hebben! :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
13 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
16 jaren geleden

Ik heb er een gekocht in de Nintendo Store in NY, inclusief Mario Kart. Wil ‘m wel een keertje meebrengen naar Fontys (als ik daar tenminste toestemming voor krijg van mijn dochter…)

Pierre
16 jaren geleden

Wat dacht je van woensdag 14 mei a.s 13:00 uur kantine van S2? :-)

moqub
moqub
16 jaren geleden

ow kunnen jullie niet filmen dat jullie samen aan het "spelen" zijn. Als Gerard nog net zo goed is als een paar weken geleden wordt dat hilarisch om naar te kijken :D (sorry maar ik zie het al helemaal voor me!)

Moqub

Pierre
16 jaren geleden

O jee, dus ik ga weer finaal ingemaakt worden? Dan moet ik dat Power Sliding nog maar eens gaan oefenen, want daar ben ik nog niet zo goed in (teveel knoppen in weinig tijd).

Gerard
16 jaren geleden

14 mei, 13.00 uur, ik zal er zijn!

Enne, Moqub bedoelde eigenlijk te zeggen dat ik een paar weken geleden nog reed als een dweil. Da’s nu echter helemaal anders, wait and see!

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
16 jaren geleden

Dat is idd een leuke optie, maar echt nieuw is het downloaden van een multiplayerspel niet.
Ik weet dat ik dit vroeger voor verschillende computerspellen ook kon doen.

Maar geef maar door wanneer jij en Gerard gaan racen, dan vraag ik of ik mijn moeders DS kan lenen en kom ik wel even op S2 langs.

Misschien toch een keer die FontysLanParty organiseren ;)

Pierre
16 jaren geleden

@Jeroen Zie hierboven, morgen (14 mei) om 13:00 uur in de kantine van S2
Fontys Lanparty wordt moeilijk, ons gebouw gaat stipt om 18:00 uur dicht. :-(

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
16 jaren geleden

Oei moet ik toch eens kijken of ik mijn pauze op S2 door kan brengen. Misschien dat ik nog wel even aan kom!

Pierre
16 jaren geleden

@Jeroen, het is effe onder de weg door en dan ben je er! :-)

Pierre
16 jaren geleden

Ik ben net mega ingemaakt door Gerard (Jeroen had zijn DS vergeten). Moet dus meer gaan oefenen.

claudia86
claudia86
16 jaren geleden

Ik heb een ds light white en mijn broer nu net een DS light Silver. Het download Play werkt niet. Weet iemand waar dat aan kan liggen? Help!!!!

Pierre
16 jaren geleden

@claudio86
Dit is geen Nintendo forum, dus je zult hier minder Nintendo experts vinden, maar je zult hoe dan ook wat meer info moeten geven om kans op een reactie te hebben.

Ik neem aan dat het verschil in kleur het probleem niet zal zijn, maar kun je iets meer vertellen over wat er wel of juist niet werkt? Wat doe je, tot waar gaat het goed etc.
Ik neem aan dat je ook al eens geprobeerd hebt om de kaart om te wisselen van de ene DS naar de andere om te kijken of ze elkaar dan ‘zien’?

claudia86
claudia86
16 jaren geleden

Ik heb een supercard waarop ik Mario Kart van internet (FDT) heb gedownload. Is dat soms een probleem? Dat ik geen origineel spel heb? Of moet ik nog iets anders downloaden en op de supercard zetten?

De "moeder"DS ziet de "gast" wel, maar bij de gast loopt het downloaden vast.