Maak een kopie van een Google Map


Bekijk de video op YouTube
Ik kreeg via de mail de vraag of ik eens stap voor stap wilde uitleggen hoe je een kopie kunt maken van een Google Map. Daarbij gaat het dan niet om het maken van een afbeelding van die kaart die je dan bijvoorbeeld in een document of webpagina kunt plakken, maar om een kopie van de informatie op die kaart.

In het filmpje laat ik zien dat de optie die het meest voor de hand lijkt te liggen niet werkt. Daarna laat ik zien hoe je het toch voor elkaar kunt krijgen.
Als toegift laat ik zien hoe je de data van twee (of meer) Google Maps samenvoegt tot één kaart.

p.s. Vind je de uitleg de moeite waard, geef dan ook even een rating op YouTube. Dank je!

p.s. #2 Volgens deze info bij YouTube worden er geen uitzonderingen meer gemaakt op de 10 minuten limiet. Dat is goed nieuws (screencasts moeten niet te lang worden) maar ook slecht nieuws (het werd nou net de moeite waard om hier YouTube voor te gebruiken).