dec 292008
 
Netbooks: Then and now (foto door: dalelane)
“When we started this project for Psion, we drew a firm distinction between entities profiteering off the ‘Netbook’ name, and those not doing so. Neither we, nor Psion, thought that it would be fair, proportionate or sensible to start this process off by writing to those not profiteering financially and we have not done so. Journalists and bloggers obviously have to use some term to refer to the new class of ultra-low cost portables – we’d rather they didn’t use ‘netbook’ now that they’re aware of Psion’s registered trade marks, and we hope that they too will transition to whatever term becomes the legitimate generic. But are we about to start a wave of lawsuits against journalists and bloggers? The answer is an emphatic ‘no’. Our priorities lie elsewhere and always have done.”

(bron)

OK, het was dus geen hoax. Zoals ik al schreef heeft Psion het merk “NETBOOK” in de vorige eeuw vastgelegd. Op de afbeelding hierboven zie je een ‘oude’ netbook naast een ‘nieuwe’. Psion is in ieder geval voornemens om het niet te laten verworden tot een soortnaam voor compacte notebooks.
Het geruststellende nieuws is echter dat ze niet achter bloggers en journalisten aan gaan die het woord gebruiken. Ze gaan er gewoon vanuit dat die overstappen op datgene wat het nieuw gebruikelijke woord voor dit soort apparaten wordt.
Dat ga ik ongetwijfeld doen zodra er zo’n woord is. Tot die tijd gebruik ik gewoon ofwel de type-aanduiding (zoals eeePC) of toch nog maar gewoon de op dit moment meest gebruikelijke aanduiding: netbook.

Lees de hele reactie van Psion bij jkOnTheRun.

Maak een kopie van een Google Map

 Gepubliceerd door om 06:46  Geocoding
dec 292008
 


Bekijk de video op YouTube
Ik kreeg via de mail de vraag of ik eens stap voor stap wilde uitleggen hoe je een kopie kunt maken van een Google Map. Daarbij gaat het dan niet om het maken van een afbeelding van die kaart die je dan bijvoorbeeld in een document of webpagina kunt plakken, maar om een kopie van de informatie op die kaart.

In het filmpje laat ik zien dat de optie die het meest voor de hand lijkt te liggen niet werkt. Daarna laat ik zien hoe je het toch voor elkaar kunt krijgen.
Als toegift laat ik zien hoe je de data van twee (of meer) Google Maps samenvoegt tot één kaart.

p.s. Vind je de uitleg de moeite waard, geef dan ook even een rating op YouTube. Dank je!

p.s. #2 Volgens deze info bij YouTube worden er geen uitzonderingen meer gemaakt op de 10 minuten limiet. Dat is goed nieuws (screencasts moeten niet te lang worden) maar ook slecht nieuws (het werd nou net de moeite waard om hier YouTube voor te gebruiken).

 Reacties uitgeschakeld voor Maak een kopie van een Google Map  Tags: