Willem als ridder van de ronde tafel!

 Gepubliceerd door om 16:26  Hardware
nov 212008
 
Sir Knight javadoug of the Round Table (foto door: javadoug)

Ik schreef eerder deze week over de wedstrijd waarmee je een Microsoft Roundtable kon winnen (met een N). Helaas viel je daarbij bij voorbaat al af als je niet voornemens was naar de I&I conferentie te gaan. Willem Karssenberg ging uiteraard een paar stapjes verder en informeerde bij Microsoft naar andere mogelijkheden om zo’n Roundtable te kunnen winnen. En die mogelijkheden blijken er te zijn.
Je kunt er alles over lezen op zijn weblog. Dank je voor het navragen Willem!

nov 212008
 
iPod touch firmware versie 2.2 (foto door: PiAir (Old Skool))

De update was aangekondigd, ik zag hem vanochtend al een keer voorbij komen maar ik moest blijkbaar eerst iTunes even updaten naar versie 8.02 voordat hij gedownload kon worden. Versie 2.2 van de firmware voor de iPhone en de iPod Touch brengt een aantal verbeteringen, maar één daarvan vind ik in het bijzonder belangrijk: het is nu namelijk ook mogelijk om updates op audio- en video-podcasts te ontvangen via wifi en/of (op de iPhone) het 3G netwerk.

Dat betekent dus dat je je iPod niet meer aan een computer (Mac/Windows) hoeft te hangen om podcasts bij te werken. Die worden gewoon ‘direct’ over gehaald.
Stel je voor dat je opnames van colleges maakt en die beschikbaar stelt in een formaat dat je op de iPod kunt afspelen (zoals bij Podcast producer mogelijk is), dan kan een student de opname al gedownload hebben voordat hij/zij bij het volgende college is.

Eigenlijk heb je dus alleen nog een kabeltje nodig om de accu op te laden. Dat gaat vast ook nog veranderen, maar dan is er meer nodig dan een firmware update vrees ik.

[update] Tegenvaller: op dit moment (b)lijkt het op deze manier updaten alleen mogelijk voor podcasts die (ook) in de iTunes music store te vinden zijn. Dat is geen onoverkomelijk probleem voor een aanbieder, het daar aanmelden van een podcast is gratis. Maar waar je in iTunes wél al willekeurige RSS feeds kunt toevoegen en naar je iPod kunt synchroniseren, kun je die feeds nog niet via wifi/3G updaten. Ik hoop dat dat in versie 2.2.1 opgelost wordt.