Onderwijsdagen 2008

OWD200<img src="http://ictoblog.nl/files/images/smiles/icon_cool.gif" alt="8)"

Ik kan niet zeggen dat ik al écht veel zin heb om vanochtend weer mijn tas in te pakken (al is die deze keer gelukkig een stuk kleiner dan de vorige keer), maar het is al weer zover.
Edublogdinner 2008
Vanavond ben ik er in Utrecht voor de vijfde keer bij: het Edublogdinner (met foto). Dit keer met maar liefst 39 aanmeldingen (en minimaal al weer 1 afmelding).
Posten van foto’s en berichten zal vanavond wat moeilijk worden want ik overnacht de komende twee nachten in het Park Plaza Hotel en wat ik me daar van de vorige keer van kan herinneren was in ieder geval geen ‘free wifi’.

Onderwijsdagen 2008
Mijn programma voor de onderwijsdagen zit al wat voller dicht gepland dan andere jaren omdat ik een aantal keer zaalvoorzitter ben. Ik ben dinsdagochtend te vinden bij de preconference getiteld Weblectures en didactiek: the next step. Na een lunchafspraak en de openingskeynote van een nog geheime spreker heb ik voor sessieronde 1 nog geen keuze gemaakt.

Sessieronde 2 ben ik zaalvoorzitter bij HD videoconferencing – communiceren in hoge kwaliteit, sessieronde 3 ben ik zaalvoorzitter bij Using the iPhone and the iPod Touch in Learner Support. Daarna is het al weer tijd voor het OWD feest.

Op woensdag ben ik tijdens sessieronde 4 zaalvoorzitter bij HD Video aan zet en bij sessieronde 5 bij Mobile learning; anyplace, anytime, any context.
Na nog een lunchafspraak denk ik dat ik dan toch maar weer even bij Wilfred Rubens ga luisteren tijdens zijn sessie De niet-bestaande net-generatie en de impact op onderwijs. Niet omdat ik daar persé verwacht nieuwe dingen te horen, maar ik vond zijn sessie vorig jaar leuk om mee te maken en ook nu heeft hij weer het nodige voorwerk online gezet (je kunt nog reageren op zijn stelling) en gebruikt hij BackNoise als backchannel.
Kun je niet komen?
Kun je er niet bij zijn, dan kun je ook dit jaar een deel van de Onderwijsdagen op afstand mee volgen.
Een aantal sessies (keynotes, preconferenties en sessies) worden online gestreamed.

Er is een OWD2008 wiki. Naast de sessie van Wilfred Rubens kun je vragen stellen bij de sessie Hoe implementeer je een elektronische leeromgeving; ervaringen met Moodle van Pieter van der Hijden en bij OpenCourseWare; het wereldwijd delen van onderwijsmateriaal door Willem van Valkenburg.

Uiteraard zullen er foto’s op Flickr verschijnen (tag: OWD2008 ) en SURF schakelt dit jaar ook Twitter in.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Silvester Draaijer
Silvester Draaijer
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

Kom naar mijn sessie over digitaal toetsen. Ook altijd leuk.

Groeten,

Silvester

Wilfred Rubens
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

Wees welkom. En zoals gezegd heb ik wel een klusje voor je ;-)

annemie
annemie
15 jaren geleden

kom ook eens een keertje naar Boulac
http://www.boulac.be