okt 042008
 


MobaTalk.com is een geinige uitbreiding op het versturen van tekstberichten via Twitter. Je kunt nu namelijk videoberichten van maximaal 2 minuten opnemen. Er wordt automatisch een tweet verstuurd met een link naar de video. Je hoeft geen account aan te maken, ook de andere Twitter gebruikers hebben niets anders nodig.
Videoberichten kunnen via een RSS-feed in iTunes, Google Reader of (ik ken niemand die hem heeft) een Zune.

Enige kritiekpunt is wat mij betreft het gebruik van Java voor de plugin. Duurt tamelijk lang voordat die opgestart is. Daarna is hij echter gewoon snel.

De screencast geeft kort een overzicht van het gebruik van MobaTalk.com
* Bekijk hem bij Vimeo
* Bekijk hem bij DailyMotion
* Bekijk hem op YouTube
* Download de WMV versie (800×600 – 12,5MB)

 Reacties uitgeschakeld voor Verstuur videotweets via MobaTalk.com  Tags:
okt 042008
 

Ontwikkelaars hebben de iPhone en de iPod Touch ondekt hebben als het gaat om het aanbieden van mobiele toepassingen. In de Application Store van Apple vind ik op het moment ruim 250 applicaties voor iPhone en iPod Touch in de categorie “Onderwijs”. En dan heb ik het nog alleen maar over de officieel beschikbare software, dus die je zónder jailbreak kunt gebruiken.

Bij gebrek aan iPhone of iPod Touch kan ik ze nog niet testen, maar ik hoop dat ze wat verder gaan dan “Cram“. Cram is een tooltje dat je voor 7,99 kunt kopen en waarmee je onderweg je eigen kennis kunt toetsen. Dat kun je doen aan de hand van toetsen die je kunt downloaden van de website van de leverancier of aan de hand van toetsen die je zelf samenstelt.

Toen ik het filmpje bekeek zag ik dat er ook een “import” optie was en natuurlijk wilde ik weten of er ondersteuning voor QTI was, maar nee, dat was niet het geval. Cram gebruikt een heel eenvoudig tekstformaat.
En dat kan omdat er maar ondersteuning voor één vraagtype is: meerkeuze met één antwoordoptie.
Geen feedback, geen afbeeldingen of ander ondersteunend materiaal mogelijk. Gewoon, goed of fout.

Ik hoop dat Cram niet maatgevend is voor het niveau van de onderwijs toepassingen die voor de iPhone en iPod te krijgen zijn. Of is het daadwerkelijk zo dat we voor onze studenten niet meer nodig hebben dan dit ene vraagtype?
Er heeft nog niemand een recensie toegevoegd, dus geen idee of het mensen bevalt.

Een stapje meer de interessante richting op is gFlash+ (iTunes Store Link). Daar in ieder geval de optie om foto’s te gebruiken als ondersteunend materiaal.
Vragen worden daar met behulp van een template in Google Docs gemaakt, maar gaan zo te zien ook niet verder dan eenvoudige meerkeuze vragen.

Hier liggen dus duidelijk nog kansen en een stuk onontgonnen terrein. Zijn er al Nederlandse uitgevers op dit gebied actief?

 Reacties uitgeschakeld voor Toetsen op iPhone en iPod Touch – Meer keuze ?!  Tags:

iPod Touch VOIP #2

 Gepubliceerd door om 07:28  VOIP
okt 042008
 
fring - Klik voor grotere versie

Toen ik vorige week schreef over VOIP op de nieuwe iPod Touch ging ik er nog vanuit dat ik die zondermeer kon jailbreaken. Dat blijkt echter voor de tweede generatie iPod Touch modellen nog niet te kunnen. Al wordt er hard aan gewerkt.
Dat was balen, want de methode om via fring en de nieuwe gecombineerde headset met microfoon van Apple van een iPod Touch een VOIP telefoon te maken, zou dan niet werken.

Maar vandaag kwam via MobileCrunch het bericht dat Fring nu ‘gewoon’ via de Apple Store te downloaden is. Sowieso dus een tip voor iedereen met een iPhone, maar daarmee ook beschikbaar voor iPod Touch 2G. Als Apple nu die headsets eindelijk ook eens gaat leveren dan zou het setje helemaal compleet zijn.

Wat dat aanschaffen van een iPod Touch betreft. Ik ontkom er eigenlijk niet aan om eentje aan te schaffen. Ik zie dagelijks zó veel nieuwe applicaties langs komen voor iPod en iPhone, ik wil daar gewoon met mijn eigen handen aan kunnen zitten. Eigenlijk wil ik een iPhone. Simpelweg omdat die nou eenmaal toch net wat meer interessante functionaliteit (GPS, camera, 3G) biedt. Maar het is me nog niet gelukt mijn werkgever te overtuigen van het nut hiervan. En over privé aanschaf loopt de discussie ook nog. Dus vandaar.

[update] Hmmm, voor 599,99 euro Simlockvrij via Intertoys…hoax of echt?