iPod Touch VOIP #2

 Gepubliceerd door om 07:28  VOIP
okt 042008
 
fring - Klik voor grotere versie

Toen ik vorige week schreef over VOIP op de nieuwe iPod Touch ging ik er nog vanuit dat ik die zondermeer kon jailbreaken. Dat blijkt echter voor de tweede generatie iPod Touch modellen nog niet te kunnen. Al wordt er hard aan gewerkt.
Dat was balen, want de methode om via fring en de nieuwe gecombineerde headset met microfoon van Apple van een iPod Touch een VOIP telefoon te maken, zou dan niet werken.

Maar vandaag kwam via MobileCrunch het bericht dat Fring nu ‘gewoon’ via de Apple Store te downloaden is. Sowieso dus een tip voor iedereen met een iPhone, maar daarmee ook beschikbaar voor iPod Touch 2G. Als Apple nu die headsets eindelijk ook eens gaat leveren dan zou het setje helemaal compleet zijn.

Wat dat aanschaffen van een iPod Touch betreft. Ik ontkom er eigenlijk niet aan om eentje aan te schaffen. Ik zie dagelijks zó veel nieuwe applicaties langs komen voor iPod en iPhone, ik wil daar gewoon met mijn eigen handen aan kunnen zitten. Eigenlijk wil ik een iPhone. Simpelweg omdat die nou eenmaal toch net wat meer interessante functionaliteit (GPS, camera, 3G) biedt. Maar het is me nog niet gelukt mijn werkgever te overtuigen van het nut hiervan. En over privé aanschaf loopt de discussie ook nog. Dus vandaar.

[update] Hmmm, voor 599,99 euro Simlockvrij via Intertoys…hoax of echt?

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “iPod Touch VOIP #2”

Reacties (2)
  1. Is Fring ook beschikbaar voor iPhone eerste generatie. Die heb ik, ok gejailbraked. En ik heb een dochter die een jaartje op highschool in amerika zit. wel zo betaalbaar voor het bellen met haar via voip

  2. Ik dacht eerst dat je iPod Touch eerste generatie bedoelde (daar zou het op moeten werken, maar die heeft standaard geen microfoon-optie dus dan heb je zonder externe hulpmiddelen alleen chat).
    Ik weet niet waarom het op een eerste generatie iPhone niet zou werken. Maar…het is gratis, dus vraag het haar om het gewoon even uit te proberen zou ik zeggen.
    Enne, natuurlijk hoor ik graag of het gelukt is.

    Idem als er iemand al eerder dan dat ik in weer in de VS ben geweest bovenstaande combinatie aan de praat heeft.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.