Nederland Pierre?

 Gepubliceerd door om 20:18  Media
sep 032008
 
NederlandP - Klik voor grotere versie

Heb je dat ook wel eens? Dat je een mailtje binnen krijgt waarvan je eigenlijk denkt ‘hier moet ik wat mee doen’, maar het dan toch (nog) niet doet? Ik had dat vandaag wel. En allemaal naar aanleiding van de volgende mail:

“Beste Pierre, Ik zag op je website leuke filmpjes, blogposts en screencasts staan, en ben zo vrij geweest om ook even de Edukast te bekijken. Ik ben er erg enthousiast over, en vroeg me af of je een omroep bij Nederland P wilt beginnen. Nederland P is een initiatief van de NCRV, waarbij iedereen een eigen omroep kan beginnen. Voordeel daarbij is dat we een hoop extra ondersteuning bieden, zoals workshops. Meer informatie staat op: http://www.nederlandp.nl/

Met vriendelijke groet,

XXX XXXXX
NCRV
Nederland P”

Kijk, dat zijn nou mailtjes die leuk zijn om te krijgen. Nee, ik ben geen “NCRV fan“. Niet dat er wat tegen heb, maar zó veel tv kijk ik nou eenmaal niet. Maar zo’n uitnodiging maakt natuurlijk wel nieuwsgierig.

Dus toch maar even doorgeklikt naar het weblog van NederlandP. Ik dacht meteen “Nederland Pierre”, maar de P staat in dit geval voor “Publiek”.
Er begint een filmpje af te spelen met de stem van Harm Edens. Kijk, die herkende ik dus weer wel. Er staat ook een lijstje met omroepen die van plan zijn dit najaar te starten met uitzenden.

Leuk! Goed ook dat omroepen experimenteren met dit soort zaken. Het biedt de omroep toegang tot die redelijk ongrijpbare groep amateurs op dit gebied. En die amateurs kunnen zo een platform krijgen waar ze meer exposure krijgen dan anders. Natuurlijk, kun je ook zonder hulp van de NCRV, maar kwaad zal het zeker ook niet kunnen.

De vraag is dus: ben ik een omroepdirecteur in spé?
Mijn eerste reactie: “nee, natuurlijk niet”. En zeker niet als ik het lijstje omroepen in spé zie, lees over de leden en de programmacommissie. Is me eigenlijk allemaal veel te serieus. Ik wil gewoon filmpjes maken en online zetten.
Maar tijdens het typen van deze post bleef het toch kriebelen. Ik ga hier dus maar eens rustig over nadenken. Enne, als jij er niet lang over hoeft na te denken, je kunt je blijkbaar nog aanmelden, dus wacht in dat geval niet te lang!

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Nederland Pierre?”

Reacties (6)
 1. Serieus Pierre, ik zou zeggen: Ga ervoor!!!
  Als ik me bedenk met hoeveel toewijding jij heel lang de Edukast gevuld hebt lijkt me dit echt iets voor jou.
  Over je kwaliteiten hoef je niet te twijfelen en publiek krijg je zeker volgens mij. Kijk maar naar het aantal subscribers dat je hebt. Vind je de tijdsinvestering te hoog, dan zou je kunnen denken aan een edu zender waarbij je om beurten andere (edu)bloggers een rol zou kunnen laten spelen.
  Maar volgens mij wordt jij de publiekste Pierre van Nederland!

 2. Doén! Ik wil jou ook op tv zien, niet enkel op het web! Op alle media spelen, zou ik zeggen, voor de levensnoodzakelijke verdere verspreiding van ICT in onderwijs.

  Veel succes!

 3. Doehoen! Er is enorme behoefte aan, je doet het leuk, je vindt het leuk (althans dat straal je wel uit in de screencasts) en er is nog wel een achterstandje weg te werken bij de lerarenopleidingen van jouw werkgever. Dat laatste ontdekte ik gisteren bij de eerste colleges van de masteropleidingen in Tilburg. Er is daar minimale aandacht voor gebruik ICT in het onderwijs. De enige ICT-inzet bestaat uit het gebruik van Sharepoint als documentenuitleverbak en een minuscule module ‘digitale vaardigheden’. That is it! Missionarissenwerk aan de winkel! En dát past dan weer wel bij de NCRV ;-O

 4. Ik ben het eens met Willem, Janien en Moniek: gewoon doen.

 5. Ik begin de indruk te krijgen dat dit niet zo’n slimme post was…. ;-)

 6. Juist wel een slimme post, Pierre. Was het dan niet je bedoeling dat je bijval zou krijgen, een bevestiging van wat je diep in je hart dolgraag wilt? ;-)

  Dus: DOEN!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.