Gerucht: Kindle komt naar Europa

“Lange tijd heeft de iLiad het in Europa ‘voor het zeggen’ gehad. Als het aan Amazon ligt, komt daar vanaf dit najaar verandering in met de komst van de Kindle. Volgens ingewijden zal de Kindle zijn opwachting doen tijdens de bekende boekenbeurs in Frankfurt.”

(bron)

De Frankfurter Buchmesse vindt dit jaar plaats van 15 t/m 19 oktober, dus het is hoe dan ook nog even wachten. En natuurlijk is het ook de vraag wat de prijs van een Europese Kindle zou moeten gaan worden. In de VS kost hij nu $359,- (zo’n 219 euro) maar de kans is groot dat wij er zo’n 400 euro voor gaan betalen. Dat is overigens een schatting die niet gebaseerd is op enige uitspraak van Amazon, maar de dollar = euro regel gaat helaas vaak op.

Nou ja, we zullen zien, de iLead kan in ieder geval wel wat concurrentie gebruiken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
14 jaren geleden

Heb je enig idee hoe groot de iLead community is en of die qua grootte ‘competitive’ met de Kindle community is?

Pierre
14 jaren geleden

Nee, geen idee. Ben ook benieuwd hoe Amazon dat in Europa zou gaan aanpakken. Hier lijkt me Bol.com en Proxis.be/nl een groter marktaandeel te hebben dan Amazon.com