Hoeveel talen spreek jij? #2

Eclipse Java Tutorial - Klik voor grotere versie

Na mijn verzuchting een week geleden waarbij ik me afvroeg welke programmeertaal ik nou het beste als eerste op kon pakken, ben ik begonnen met Java. Belangrijkste reden daarbij was dat de QTI player de stylesheets met de opmaak van de vragen in een toets (nog) niet netjes verwerkte. En ik wilde dat graag opgelost hebben.
Sowieso was het ook voor PHP dé manier waarop ik de taal heb leren begrijpen: door een bestaande applicatie te bekijken en de “fouten” er uit te halen (debuggen).
Om Java te debuggen is het handig om Eclipse te downloaden. Dat is een gratis ontwikkelomgeving die je niet eens hoeft te installeren. Gewoon uitpakken in een map op de harde schijf en opstarten. Mooi.

En op de Eclips website kwam ik een fantastische set tutorials tegen. Je kunt ze downloaden van deze pagina: Eclipse And Java Video Tutorials.
Het zijn allemaal korte instructies van een aantal minuten, gemaakt in de vorm van schermfilmpjes (gemaakt met Camtasia). De instructies zijn gemaakt door Mark Dexter. Ik heb er pas zes bekeken (ik ben uiteraard gewoon begonnen bij de instructies over de debugger) maar durf ze je nu al van harte aan te bevelen.

Als je natuurlijk met Java aan de slag wilt. ;-)

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Karin Winters
12 jaren geleden

Ik heb nog een javascript bijbel in de aanbieding,leuk om bloemen in te drogen. als ik jou was zou ik me op asp en php richten, makkelijker en mijns inziens levender. Haat ze allemaal, ben te chaotisch en punten en komma’s verwissel ik te vaak. Uit de oude basic tijd ligt voor mij php het dichtste bij…maar ja ik ben een vrouw en digibete