Fontys Mediatheek instructiefilms op YouTube

Mediatheek Fontys - Klik voor grotere versie
“Wij krijgen binnen de mediatheek TF van studenten vaak veel vragen over het scannen van documenten, branden van DVD’s, gebruik van de cataloguspc’s etc. Het is soms lastig om aan de balie even snel uit te leggen hoe deze systemen werken. Vaak moet het gebruik van deze systemen even voor gedaan worden en dat is ivm de drukte aan de balie niet altijd mogelijk.”

(bron)

De Mediatheek van locatie TF van Fontys heeft een YouTube kanaal. Ze zijn zeker niet de eerste Mediatheek/Bibliotheek die dit doet. Een aantal anderen ging hen al voor blijkt al snel als je even op YouTube zoekt. Dan kom je bijvoorbeeld het kanaal van de Bibliotheek Rotterdam of de bibliotheken van de Rijksuniversiteit Groningen. Het zijn overigens niet altijd instructiefilmpjes, de Bibliotheek Waterweg heeft reportages van evenementen online staan.
Maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. Je hoeft van mij niet perse de eerste zijn om interessant te zijn.
Natuurlijk verwacht ik nu wel dat er regelmatig nieuwe producties bij komen! ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
14 jaren geleden

De komende tijd kan men in ieder geval nog de nieuwe introductiefilm van de mediatheek online verwachten!

Natuurlijk gaan wij proberen om deze lijst verder uit te gaan breiden.
Maar dit zal wel afhankelijk zijn van de tijd die wij beschikbaar hebben en de reacties van de gebruikers van de instructiefilms.
Het projectplan voor dit kleine project staat overigens ook online. Misschien dat andere mediatheken, bibliotheken of instellingen die hier mee aan de slag willen gaan, ook hun voordeel mee kunnen doen.

Maarten Hekman
Maarten Hekman
14 jaren geleden

Grote klasse dat jullie dat projectplan online hebben gezet.

Hier gaan anderen zeker hun voordeel mee doen!

Pierre
14 jaren geleden

Hier aan gerelateerd: Edwin Mijnsbergen verwijst vandaag naar 150 voorbeelden van gebruik van Flickr en YouTube door bibliotheken.