Gmail voor studenten in Australië

Australia post mail only (foto door: Lorenzo Colen)
“Google just took away one of the world’s largest Outlook/Exchange installations for 1.5 million students at Australian schools, and replaced it with Gmail. More information is here.”

(bron)

Opvallend bericht. Het gebruik van Gmail voor het bedrijfsleven en zeker buiten de VS is niet oncontroversieel. Dat heeft te maken met het feit dat Google blijkbaar niet kan garanderen dat mail niet op servers in de VS opgeslagen wordt. Als dat namelijk zo is vallen de mails on de VS wetgeving.

Ook in dit geval is er weliswaar sprake van het plaatsen van een serverpark in Australië, maar dat biedt op zichzelf geen garanties. Het is dan ook wel veelzeggend dat de mailvoorziening van de medewerkers niet naar Gmail verschuift.
Kun je je natuurlijk nog afvragen waarom je zo’n contract voor je studenten zou willen afsluiten. Ik neem aan dat de voornaamste reden is dat je met die $8 per student toch een wat beter contractueel uitgangspunt creëert dan een helemaal gratis dienst.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem van Valkenburg
13 jaren geleden

Hoi Pierre,

De Open Universiteit is hier in Nederland ook mee bezig. Op de TU Delft zijn we hier ook naar aan het kijken.
En net zoals in Australië voor de studenten.