jun 202008
 
Sharepoint Weblog - Klik voor grotere versie

Ik heb me een tijdje geleden voorgenomen om pas over een weblog te schrijven als gebleken was dat de auteur ervan er ook mee door ging. Ik had toen namelijk een paar keer meegemaakt dat ik naar een nieuw weblog verwees dat al snel daarna niet meer bijgehouden werd.
Maar als Harry Dubois niets meer toevoegd aan zijn nieuwe weblog Sharepoint in het onderwijs dan is het ook nu al de moeite waard vanwege de nu reeds aanwezige tips. Natuurlijk hoop ik dat hij er gewoon mee door gaat en de RSS-feed staat dan ook al in Google Reader.

 Reacties uitgeschakeld voor Weblog over Sharepoint in het onderwijs  Tags:

Naar een hoger plan

 Gepubliceerd door om 11:40  SURF
jun 202008
 

Het Nationaal Actieplan e-Learning richt zich op een verbetering van het studiesucces in het hoger onderwijs.
Naar aanleiding van de activiteiten die binnen het NAP in 2007 zijn uitgevoerd zijn een publicatie “Naar een hoger plan” en een filmpje gemaakt. De publicatie kun je downloaden als PDF (10,58MB)
In het filmpje komen met name de projecten Kansrijk Doorstromen en Nationale Kennisbank Basisvaardigheden Wiskunde aan bod.
Als je goed kijkt kun je zien waar de opnames rond het Kansrijk Doorstromen project gemaakt zijn. :-)
Je kunt een score of review toevoegen op de SURFmedia website.
Niet relevant voor die waardering is dat de Flash-beeldkwaliteit niet optimaal is, hij automatisch begint af te spelen (geen idee hoe ik dat uit zet bij deze player) en niet in het oorspronkelijke breedbeeldformaat weergegeven wordt. Dat zijn kinderziektes van de SURFmedia site.
Een betere versie in MP4-formaat (en breedbeeld) kun je via deze link downloaden (47,4 MB) en indien nodig is er ook een versie met Engeltalige ondertitels.

[update] Ik werd een beetje gek van die autostart, dus heb ik de FLV gelinkt aan een eigen player. Werkt gelukkig ook en alleen als je dat zelf wilt.

 Reacties uitgeschakeld voor Naar een hoger plan  Tags:

Hoeveel talen spreek jij?

 Gepubliceerd door om 00:00  Tools
jun 202008
 
Programming language popularity (foto door: israelavila)

Een standaard uitspraak met betrekking tot standaarden is dat het zo handig is dat er zo veel standaarden zijn.
Nou, voor programmeertalen geldt dat minstens zo. Je moet weten dat ik geen programmeur ben. Nooit geweest, zal ik ook nooit worden. Maar van tijd tot tijd schrijf ik programmacode omdat het de enige manier is om iets gedaan te krijgen. Het moet dus een nut/doel hebben.

Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik vroeger niet veel met Basic gedaan heb. Voordat je daar wat zinvols mee gebouwd had. Programmeren begon eigenlijk pas op de universiteit met Turbo Pascal en daarna als docent met Visual Basic en Active Server Pages. HTML telt niet als programmeertaal, maar JavaScript op zich weer wel.

Met de verschuiving van de tools die ik online gebruik (o.a. voor dit weblog) ontkwam ik niet aan het leren van PHP.
De code voor de QTI Migratietool was geschreven in Python, om daar een GUI voor te ontwikkelen moest ik dat leren lezen en een beetje schrijven. Voor een demo met webservices ontkwam ik niet aan .NET. En de QTItools zijn geschreven in Java. Om daar een paar zaken te tweaken moet ik eerst zien te begrijpen hoe het geheel werkt.

Daar waar ik goed thuis was in Visual Basic / ASP en nu thuis ben in PHP heb ik dat nog niet zo heel erg bij de set Python / .NET / Java. Maar ik kan ze echt niet alle drie goed gaan leren.
Vraag is daarom op welke van de drie ik me het beste kan richten. Eigenlijk een onmogelijke keuze gezien het feit dat de open source programma’s die ik wil kunnen bewerken niet in slechts één van die talen geschreven zijn.

Wat doe jij? Spreek jij gewoon verschillende talen of kies je principieel voor één programmeertaal waar je in werkt en laat je de rest gewoon links liggen?