jun 022008
 

Bijdrage aan SURFspace getiteld “7 dingen die je moet weten over dotSUB.com“.

In aanvulling op Educause’s serie ‘7 Things You Should Know About‘ biedt SURFspace eigen afleveringen. Alles wat je moet weten over trends in nieuwe media. Dit is de eerste in de nieuwe serie en gaat over dotSUB.com.

 Reacties uitgeschakeld voor 7 dingen die je moet weten over dotSUB.com  Tags:

Down….

 Gepubliceerd door om 07:04  Algemeen
jun 022008
 
Down - Klik voor grotere versie

Nee, het is nog net niet mijn gemoedstoestand, maar onhandig is het allemaal wel: sta je op is Twitter.com down (inmiddels weer even up), mijn favoriete Torrent zoeksite is down en zelfs downforeveryoneorjustme.com verslikt zich er met een “502 Server Error” in als ik wil checken of dat alleen voor mij zo is.

En ook de SMTP-server van GMail heeft er op het moment geen zin in, zelfs niet als ik de time-out, zoals Google adviseert, op 5 minuten zet. Geen privé mail dus op het moment.
Second Life was voor de verandering wel weer up, die hebben afgelopen weekend al meer dan genoeg problemen gehad.

Web 2.0 / internet lijkt wel een beetje op het weer in Nederland. Wisselvallig en je hebt regelmatig een paraplu nodig.

 Reacties uitgeschakeld voor Down….  Tags:
jun 022008
 
acrobat.com - Klik voor grotere versie

Via TechCrunch kwam ik vanochtend terecht bij Acrobat.com, een nieuwe site van Adobe waarbij ze een aantal van hun online producten bij elkaar brengen: Adobe Brio (a.k.a. Adobe Connect light), Adobe Buzzword (online tekstverwerker), and Adobe Share (online bestanden delen).
Volgens TechCrunch gaan ze hierbij in één klap het gevecht aan met Google Docs, Microsoft Office Live Workspace, WebEx, en GoTo Meeting. Nou, ja en nee.
Acrobat.com is namelijk nog werk in uitvoering. Sommige delen, zoals Adobe Brio, zijn al heel ver en zijn daarmee zware concurrentie voor anderen. De online tekstwerker ziet er mooi uit, maar is geen concurrent voor een offline tekstverwerker of Google Docs. Online PDFs maken is eveneens wel handig, en het werkt simpel, maar niet wereldschokkend.

Acrobat.com - Klik voor grotere versie Belangrijkste gemis vond ik eigenlijk nog het ontbreken van integratie tussen Buzzword en Brio. Als je aan een tekst aan het werken bent dan zie je rechtsboven in het scherm een “Meet” knop. Klik je daar op dan wordt je automatisch doorgestuurd naar de Brio vergaderruimte….maar zonder je document. Dat kun je daarna wel delen in die vergaderruimte, maar dan alleen via “desktop delen”, niet vanuit Brio zelf. Maar dan kan ik natuurlijk Brio ook gewoon gebruiken in combinatie met Google Docs.

Die integratie met Brio is er overigens ook voor de andere onderdelen nog niet. Het lijkt me voor Adobe iets om aan te werken, want zoals gezegd, Brio is een van de volwassen producten die de rest op sleeptouw kan nemen. En dat heb je nodig in een concurrentiestrijd met Google en Microsoft.

 Reacties uitgeschakeld voor Online documenten bewerken en samenwerken met Acrobat.com  Tags: