mei 292008
 
Green Screen in Second Life (foto door: PiAir (Old Skool))

Hans Mestrum vroeg zich af hoe ik Peter McAllister vanuit Second Life in het ICT en Onderwijs lab had gekregen voor dit filmpje. Helaas voor Peter is hij daar nooit echt geweest, alleen virtueel.

Eigenlijk is het proces identiek aan de manier waarop ik dit filmpje gemaakt heb. De uitgebreide uitleg kun je hier vinden.

De samenvatting: Je zet een green screen in Second Life, maakt een opname naar AVI-formaat met Camtasia Studio, importeert de AVI in Pinnacle Studio en vervangt daar de groene achtergrond door videofragmenten en afbeeldingen.

De opname is overigens niet gemaakt met de nieuwe 1.2 RC8, die was toen nog niet beschikbaar. Het beschikbaar komen daarvan maakt het nog iets eenvoudiger omdat je niets aan Second Life hoeft aan te passen.

Green Screen in Second Life (foto door: PiAir (Old Skool)) Green Screen in Second Life (foto door: PiAir (Old Skool))

 Reacties uitgeschakeld voor Hoe kwam Peter in het ICT en Onderwijs Lab?  Tags:
mei 292008
 


Vandaag was er weer een interne bijeenkomst waar ik iets zou vertellen over het ICT en Onderwijs Lab terwijl ik op dat moment in een ander overleg zat.
In plaats van het filmpje van de vorige keer waar ikzelf uitleg gaf bij mijn werkzaamheden hebben we besloten om deze keer Peter McAllister te sturen. Die vond het ook wel fijn om een keer in het lab te zijn.

mei 292008
 
Google Earth Plugin

Natuurlijk heb ik gisterenavond nog even met de Google Earth plugin gespeeld. Ik was namelijk wel nieuwsgierig hoe die claim van ‘één regel code’ voor het integreren van de plugin in bestaande maps zou werken.
Nou, niet helemaal, maar bijna.
Toen ik dat bij de Google Map op deze pagina verscheen er wel de knop “Earth” zoals je die ook bij de afbeelding hier op de pagina ziet, maar na klikken er op bleef het venster grijs.
Kan aan de niet zo heel standaard code in die pagina liggen, kan ook aan de plugin liggen. Maar goed, eerst even een andere poging.

De screenshots bij dit bericht zijn gemaakt op basis van deze pagina. Die kun je ook gewoon bekijken zonder plugin.
Ik zal stap voor stap uitleggen hoe e.e.a. werkt, het was net wat kort dag om er een filmpje van te maken. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Google Earth coming to a browser near you! #2  Tags: