Peter McAllister over het ICT en Onderwijs Lab


Vandaag was er weer een interne bijeenkomst waar ik iets zou vertellen over het ICT en Onderwijs Lab terwijl ik op dat moment in een ander overleg zat.
In plaats van het filmpje van de vorige keer waar ikzelf uitleg gaf bij mijn werkzaamheden hebben we besloten om deze keer Peter McAllister te sturen. Die vond het ook wel fijn om een keer in het lab te zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
9 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
13 jaren geleden

Leuk gedaan.
Staat er nu op het SL eiland van Fontys een groot groen vlak? Of heb je hier een andere techniek voor toegepast?

Pierre
13 jaren geleden

Ik heb inderdaad in mijn inventory een "instant green screen" zitten dat ik voor deze opname even op de zandbak van het eiland neergezet had zodat Peter er voor kon staan.
Dat scherm kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken, gewoon een paar prims als muren en ondergrond voorzien van dezelfde/juiste kleur groen.

Ik moest het bewerken thuis doen (tja, ook ik heb hier alleen ’s avonds tijd voor) op mijn laptop en dat viel nogal tegen (traag, lang wachten op renderen). Een fatsoenlijke desktop thuis voor videobewerking staat dus inmiddels hoog op mijn wensenlijst.

Hans Mestrum
13 jaren geleden

Geweldig Peter om zo een rondleiding te krijgen.
Ik ben wel benieuwd hoe je dit zo voor elkaar hebt gekregen in RL.

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Hans,

Hoewel het natuurlijk het laatste beetje ‘magie’ weg haalt, heb ik hier wat uitleg neergezet.

André
André
13 jaren geleden

Een vreemde ervaring hoor: zo zie ik je op het scherm, even later "live" in de gang rondlopen?
Overigens had ik bij Peter wel een idee dat ik naar een nasynchronisatie zat te kijken. Zoals Indiana Jones die duits spreekt, weet je wel? Desalniettemin, complimenten! Heel erg leuk

Pierre
13 jaren geleden

Ja, het heet dan wel "lipsync" maar perfect is het nog niet. Maar goed, als je bedenkt dat het live gegenereerd wordt, dus terwijl ik met een headset en microfoon aan het praten ben, dan is het deels een kwestie van nog net iets krachtiger worden van de gebruikte computers.

Willem
13 jaren geleden

Heb nu pas tijd om naar je film te kijken. Geweldig gedaan en een geweldige vondst om het zo te presenteren! Daarnaast ben ik ook onder de indruk van de faciliteiten en mogelijkheden die jullie allemaal bieden. Al met al een geweldig verhaal!

Marcel de Leeuwe
13 jaren geleden

Hoi Pierre,

Wat leuk gedaan! Het blijft een apart gevoel als ik je deze Peter bekijkt met je echte stem en echte omgeving. Mooi dat de werelden zo door elkaar lopen.

Ik ben erg benieuwd naar de reacties van de toehoorders. Waren die enthousiast, vonden ze het raar, vonden ze dit pretig, verwarrend of leuke ervaring?

Hartelijke groeten, Marcel

Wilfred Rubens
13 jaren geleden

Petje af. Mooi gemaakt.