Windlight

 Gepubliceerd door om 22:11  Second Life
mei 062008
 


Ik ben vandaag bezig geweest met het maken van foto’s ter ondersteuning van mijn presentatie volgende week dinsdag 13 mei van 12:45 – 14:15 uur over Second Life. En normaal gesproken zie ik Second Life op mijn laptop. Met een grafisch kaartje dat natuurlijk hard zijn best doet, maar niet alle grafische opties aan kan.

De computer die ik vandaag gebruikte kan dat wel. En hoewel het natuurlijk niet zo’n plaatjes zijn als deze foto’s moet ik bekennen dat ik nooit geweten heb dat ons eiland er zo uit kon zien. Wauw.

 Reacties uitgeschakeld voor Windlight  Tags:
mei 062008
 
CommonCraft

Een paar dagen geleden vroeg ik jullie hulp om een suggestie aan Lee Lefever om een “In Plain English“-filmpje te maken over dotSUB wat hoger op de prioriteitenlijst te krijgen.
Dat kon door hier je stem uit te brengen. Die site had wat problemen met het registratie proces. Er werden namelijk geen mails uitgestuurd.
Ik kreeg echter zojuist de mails binnen én een seintje van een van de mensen achter de site dat ze de haperende mailserver vervangen hadden. Het moet dus weer allemaal werken.

Zat jij dus ook nog te wachten op die mail, dan moet hij nou binnen gekomen zijn. Had je je nog niet aangemeld, wil je dat dan alsnog doen en stemmen? Het kost niks. ;-)
Dank je!

mei 062008
 
Geld (foto door: Tine & Hagen Graf)

Een gemiddelde Web 2.0 startup heeft geld nodig. Soms hebben ze veel geld nodig. En dat geld raakt dan natuurlijk ook weer op. Er is zelfs een term voor, “burn rate“, die aangeeft hoe snel een bedrijf door zijn geld heen gaat.
Dus hoe moet dat dan wel niet gaan met zo’n bedrijf als Linden Lab, nu de hype rond Second Life voorbij is? Dan moeten die toch wel snel de bodem van de schatkist in zicht zien komen zeker.

Nou, dat blijkt nogal mee te vallen. Precies is dat niet te bepalen omdat Linden Lab geen beurs genoteerde onderneming is en geen exacte cijfers bekend hoeft te maken. Maar een tweetal berekeningen (poging 1 en poging 2) op basis van informatie die via verschillende bronnen (statistieken van gebruik, uitspraken in interviews etc) verzameld is, komen uit op een winst voor belastingen van zo’n 40 a 50 miljoen dollar per jaar.

Toch niet slecht.

In een interview voor The Observer (audio is hier te vinden) legt oprichter Philip Rosedale uit waarom er niet al meerdere concurrenten opgestaan zijn. Het is niet omdat je er geen geld mee kunt verdienen, maar zaken als beveiliging en het in de lucht houden ervan is niet iets wat je met een paar personen voor elkaar kunt krijgen. Hij vergelijkt het qua complexiteit met het ontwikkelen van een besturingssysteem.

Hmmm, ik ken nog een leverancier van (o.a.) besturingssystemen die nog geld uit te geven heeft. Wellicht moet Steve Ballmer eens met Philip gaan praten.

 Reacties uitgeschakeld voor Valt daar nou nog wat aan te verdienen zo’n virtuele wereld?  Tags: