apr 162008
 
Real Biz - Klik voor grotere versie
“Virtuele werelden lopen leeg De virtuele wereld bleek toch virtueler dan gedacht. De 3D-vestiging van ABN Amro staat er inmiddels leeg bij en ook in de virtuele strandtent van de gemeente Den Haag staat de virtuele koffie koud te worden.”

(bron)

Ik heb zojuist even zitten luisteren naar een fragment van een aflevering van Radio Online.

In de uitzending komen aan het woord David de Nood, onderzoeker bij EPN, en via de telefoon Jacob van Kokswijk, onderzoeker Nieuwe Media bij de Universiteit Twente.
Het was een kort item en de conclusie stond al vast: de hype is voorbij, Second Life loopt leeg.
En dat maakte eigenlijk al automatisch dat David de Nood er voor spek en bonen bij zat. Hij gaf aan er natuurlijk de nodige problemen waren maar dat de cijfers van EPN niet aangaven dat er minder Nederlandse gebruikers van Second Life waren. Dat was nou eenmaal niet de conclusie die het programma wilde hebben. Dat Jacob van Kokswijk op basis van “wat hij zag” maar zonder harde cijfers van mening was het het wat Second Life betreft over zijn hoogtepunt was en het alleen maar bergaf kon gaan paste nou eenmaal wel binnen de gewenste conclusie.
Overigens gaf ook Jacob niet aan de virtuele werelden hun langste tijd gehad hadden, de kritiek van Jacob was gericht op specifiek Second Life.

Helemaal grappig was dat het item erna ging over Twitterdating en daar werd niet de vraag gesteld of dit nou (ook) iets was waar we over een jaar van zouden roepen “Twitter loopt leeg”. Nou ja, het is nu eenmaal de populaire mening op dit moment.

Voor wie dat allemaal wat kort door de bocht is, is deze aflevering van Qwestie de moeite waard en zeker ook de verschillende afleveringen van Real Biz in SL waar in elke aflevering een bedrijf bezocht wordt dat actief is in Second Life. Een toch niet heel klein bedrijf als Cisco heeft geen enkel probleem hun investeringen in Second Life te verantwoorden.

 Reacties uitgeschakeld voor Radio Online: virtuele werelden lopen leeg  Tags:

Google Earth 4.3

 Gepubliceerd door om 07:08  Geocoding
apr 162008
 


Laat ik beginnen met de opmerking dat ik niet snap waarom Google Earth nou ook al weer een apart programma moet hebben voor de installatie. Geen idee nog wat de functionaliteit van dat programma is, want ik kan het gelukkig daarna weer de-installeren én ik moet de tip die hier staat gebruiken om de 4.3 versie te kunnen downloaden.

Maar de update zelf mag er weer zijn.
De ondersteuning voor Flash op de Mac was iets wat eigenlijk nog best lang op zich heeft laten wachten. De Windows versie kon het ook pas sinds versie 4.2, maar die was al van afgelopen augustus.
Streetview ziet er grappig uit, maar is helaas alleen voor steden in de VS beschikbaar.
Ik kwam wel meer 3D gebouwen tegen, ook in Nederland (Eindhoven nu ook bijvoorbeeld) waar ik ze eerder niet wist te staan. Dat je op de meeste plekken kunt zien van wanneer de foto is, is ook handig. De nieuwe besturing is wel even wennen. Ik heb de SpaceNavigator nu niet aan mijn laptop hangen, wellicht werkt het daarmee wel nog gewoon zoals eerst. En het daglicht effect is natuurlijk prachtig.

Het filmpje hierboven geeft je in 6 minuten een uitgebreide demo van de nieuwe features. Als ik de screenshots hier zie ga ik wel verlangen naar een desktop met stevige grafische kaart. Want zulke mooie beelden weet mijn laptop niet te produceren helaas.

 Reacties uitgeschakeld voor Google Earth 4.3  Tags: