apr 102008
 
Beeld en Geluid (by PiAir (Old Skool)tream)

Ik was vandaag in Hilversum bij Beeld en Geluid voor het Legal Seminar on Audiovisual Archives and Intellectual Property Rights, een seminar voorafgaande aan de Economies of the Commons conferentie. Het was een interessante dag en ook nu weer omdat ik zeker niet alleen dingen hoorde waar ik het mee eens was.
Hubert Best
Hubert Best ging in een sneltreinvaart door zijn slides heen over de situatie in het Verenigd Koninkrijk als het gaat om auteursrecht op audio en video. Die is daar erg restrictief. Hubert ging in op een aangepast voorstel dat nu besproken wordt maar ook dat vind ik nog erg scheef als het gaat om de verhouding tussen de rechten van de makers en gebruikers.

Orphan Works
Speciaal probleempunt dat vandaag veel aandacht kreeg zijn de zogeheten orphan works. Dat zijn werken waarbij de auteursrechthebbende niet bekend is of niet gevonden kan worden. Dan kun je namelijk niet op de “normale” manier toestemming vragen.
Ook Mirjam Elferink van het Molengraaff Instituut van het Centrum voor Intellectueel Eigendom (CIER) ging daar uitgebreid op in.

Na die twee eerste sessie zag ik het eigenlijk niet meer zitten. Het zag er naar uit dat dit een dag ging worden die alleen maar in het teken zou staan van het duidelijk maken hoe vooral de rechten van auteursrechthebbenden beschermd moeten worden.
Gelukkig werd dat beeld na de koffiepauze flink bijgesteld. Lees verder….

Big Buck Bunny

 Gepubliceerd door om 19:56  Media
apr 102008
 


Vanavond is de première. Ik kon er helaas niet naar toe / voor blijven. De laatste 10 kaarten werden uitgedeeld tijdens het “Legal Seminar on Audiovisual Archives and Intellectual Property Rights” waar ik vandaag was in Hilversum (daarover in een aparte post meer), maar het belooft een groot feest te worden voor een korte film.
De trailer ziet er in ieder geval goed uit en de muziek krijg je gegarandeerd niet snel uit je hoofd.
Uitgebreide info, andere (o.a. High Definition) versies van de trailer en straks de hele film en alle bronmaterialen zijn hier te vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Big Buck Bunny  Tags:

Flickr doet video! #2

 Gepubliceerd door om 06:24  Internet
apr 102008
 

Jeetje, wat een reacties op het toevoegen van de mogelijkheid om nu ook lange foto’s (video’s) naast je gewone foto’s te plaatsen bij Flickr. Maar liefst 188.942 hits op Google Blogsearch.

Maar ook heel veel negatieve reacties. En als Flickr gebruikers iets doen, dan doen ze het grondig. Er zijn inmiddels niet één, maar twee groepen op Flickr waar je je anti-video-op-Flickr foto’s kwijt kunt: We Say NO to Videos on Flickr en NO VIDEO ON FLICKR!!!. Totaal aantal leden: ruim 24.500.

Zou het zijn omdat veel mensen toch de verkeerde vergelijking maken? Flickr video is geen concurrent voor YouTube. Wordt lijkt mij vanuit Flickr zelf ook helemaal niet zo op de markt gezet. Dan hadden ze niet die limiet van 90 seconden / 150MB ingesteld. Of het niet alleen voor betalende leden gemaakt.

Nou ja, ze doen maar. Het is écht geen feature die nu opeens weer uitgezet gaat worden. Het lijkt eigenlijk heel erg op wat er gebeurde bij Second Life toen daar de mogelijkheid om voice te gebruiken werd geïntroduceerd. Daar werd luidkeels over geprotesteerd. Door een groep die zich wilde laten horen (zolang het maar in tekst was). En de rest, de maakte er gewoon gebruik van als ze dat wilden.

 Reacties uitgeschakeld voor Flickr doet video! #2  Tags: